Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν στον αυριανό ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Άνοιγμα προς κεντροαριστερά και κεντροδεξιά

93

Εκτός απροόπτου, διάδοχος του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών θα είναι ο Νίκος Παππάς. Οι δυο τους, μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που παραμένει στη θέση του, θα έχουν κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία ενόψει εκλογών. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο υπουργείο Εσωτερικών, ως υφυπουργός, να τοποθετηθεί και ο Παύλος Πολάκης.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο να στείλει μήνυμα ενότητας αλλά να ξεπεράσει και τα… βέτο που έχουν τεθεί. Με το να στείλει τον Νίκο Παππά στο Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός κάνει το… χατίρι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δεν ήθελε τον νυν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να πάρει στα χέρια του το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων.

Εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αλλά και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Στο υπουργείο του θα παραμείνει και ο Νίκος Κοτζιάς.

Στην κυβέρνηση θα επιστρέψουν οι Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης και θα μπουν οι Παναγιώτης Ρήγας, Κώστας Ζαχαριάδης, Ράνια Σβίγγου, Κώστας Στάϊκος, Λευτέρης Κρέτσος (σ.σ. ίσως αντικαταστήσει τον Νίκο Παππά στο Ψηφιακής Πολιτικής). Θα παραμείνει ο Αλέξης Χαρίτσης και δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί αναλαμβάνοντας ενδεχομένως το αυτόνομο υπουργείο Επενδύσεων (υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί).

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (από το οποίο παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας μετά την τραγωδία στο Μάτι). Ακούγεται πάντως έντονα το όνομα του Βασίλη Μαστρογιάννη.

Τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Παμπούκη είναι εκείνα που σηματοδοτούν την επιθυμία του Μαξίμου για άνοιγμα προς τα κεντροαριστερά. Υπάρχουν όμως και σκέψεις για άνοιγμα και προς τα… κεντροδεξιά, με τα ονόματα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου να είναι από εκείνα που ακούγονται έντονα. Το ίδιο και εκείνα των λεγόμενων «καραμανλικών», της Κατερίνας Παπακώστα (η οποία όμως μάλλον δεν… ψήνεται) και Χρήστου Ζώη.

Σ.Σ. Πάντως, αν δείτε κάποιους απ’ όλους τους παραπάνω να φτιάχνουν και κανένα «μεγάλο συνασπισμό», με τη  ” Δημοκρατική Δεξιά,” μην εκπλαγείτε. Θα είναι για το καλό της χώρας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ