Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι υγιεινά φαγητά παρότι κάποτε είχε θεωρηθεί ότι μπορεί να να ανεβάζουν τη χοληστερόλη. Η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακό έμφραγμα και ισχαιμικού εγκεφαλικού. Ενδεχομένως να μειώνουν την κατάθλιψη.
Εξαιτίας αυτών, οι επαγγελματίες υγείας συχνά συνιστούν να τρώμε ψάρια τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Γιατί τα ψάρια είναι τόσο υγιεινά
Υπάρχουν πολλά είδη ψαριών και δεν έχουν όλα το ίδιο υγιεινό προφίλ. Γενικά, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Περισσότερα ΕΔΩ: