Πολεμικές προετοιμασίες– Κάτι σοβαρό και επικίνδυνο ετοιμάζεται στο Αιγαίο

168

Πολεμικές προετοιμασίες διεξάγει πυρετωδώς το τουρκικό γενικό επιτελείο με την πρόσληψη 43000 στρατιωτικών «πιστών στο καθεστώς», για να υπάρχει μεγάλη επάρκεια προσωπικού για την διεξαγωγή «επιχειρήσεων» στο μέλλον ειδικά στο Αιγαίο,  το οποίο έχει στοχοποιήσει η τουρκική πολιτική ηγεσία σε όλα τα επίπεδα το τελευταίο διάστημα ..όχι τυχαία βέβαια  .  

Το ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε στενή συνεργασία με την κρατική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζονται πυρετωδώς για « κάτι πολύ μεγάλο» εδώ και μεγάλο διάστημα ήταν γνωστό, απλά η ανακοίνωση πρόσληψης 43.000 ατόμων στον τουρκικό στρατό απλά το επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμη.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας εργάζεται για την πρόσληψη ειδικευμένου, μορφωμένου, εθνικά ευαίσθητου προσωπικού, σε καίριες θέσεις , αναφέρει τουρκική εφημερίδα.  

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα προσλάβουν συγκεκριμένα περίπου 43.000 νέα άτομα το 2018, σύμφωνα με έγκυρη  στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω περιορισμών δήλωσε στα   μέσα ενημέρωσης, είπε ότι οι νέες προσλήψεις θα περιλαμβάνουν …3.755 αξιωματικούς και 5.375. υπαξιωματικούς.

Συγκεκριμένα μιλάμε για  13.213 εξειδικευμένους λοχίες και 20.595 συμβασιούχους ΕΠΟΠ , πρόσθεσε η πηγή.

Λέγεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας εξακολουθεί να εργάζεται πυρετωδώς για την πρόσληψη ειδικευμένου, μορφωμένου και εθνικά ευαίσθητου προσωπικού σε «ειδικές θέσεις» προφανώς και της στρατιωτικής  υπηρεσίας πληροφοριών .

Η πηγή είπε ότι συνολικά 8.565 άτομα , συμπεριλαμβανομένων 150 στρατηγών, 4.630 αξιωματικών, 2.167 υπαξιωματικών, 1.210 εξειδικευμένων λοχιών και ΕΠΟΠ καθώς και 411 δημοσίων υπαλλήλων και  εργαζομένων, έχουν απελαθεί για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του Fethullah (Feton ) μετά το ηττημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις προσωπικού μετά τις απελάσεις, το υπουργείο προσέλαβε συνολικά 15.850 προσωπικό  συμπεριλαμβανομένων 1.763 αξιωματικών, 4135 υπαξιωματικών, 3.698 εξειδικευμένων λοχιών,  6.162 βαθμοφόρων και οπλιτών, και 92 δημοσίων υπαλλήλων.

Έτσι οι άμεσες αναπληρώσεις και με το παραπάνω από αυτούς που διώχθηκαν έγιναν , έτσι εκτιμάται ότι , οι 43.000 προορίζονται για την υλοποίηση σχεδίων που έχουν να κάνουν με πολεμικές επιχειρήσεις εκτός χώρας , (Συρία-Ιράκ) , ενώ υπόνοιες υπάρχουν για την στάση της Άγκυρας στο Αιγαίο με τα υποτιθέμενα «τουρκικά νησιά» που έχει καταλάβει η Ελλάδα.

Αυτό δείχνει αυτή εσπευσμένη ενίσχυση του τουρκικού στρατού …μέσα στο 2018 από 43000 στρατιωτικούς…προφανώς για να υλοποιήσουν τις νέες «εκστρατείες» του Τούρκου Σουλτάνου ο οποίος έχει μεταμορφώσει την χώρα σε μια στυγνού τύπου δικτατορία.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συλλογικά κατατάσσονται ως η δεύτερη μεγαλύτερη στατική στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, με κατ’ εκτίμηση 639.551 στελέχη το 2015, στρατιωτικό και παραστρατιωτικό προσωπικό.

Η Τουρκία είναι ένα από τα πέντε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που αποτελούν μέρος της πολιτικής για την πυρηνική κατανομή της συμμαχίας, μαζί με το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Συνολικά 90 πυρηνικές βόμβες Β61 φιλοξενούνται στην Αεροπορική Βάση Ιντζιρλίκ, 40 από τις οποίες έχουν διατεθεί για χρήση από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης, αλλά η χρήση τους απαιτεί την

έγκριση του ΝΑΤΟ

.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ