Πρίν 39 χρόνια … σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου 1981 Ο μεγάλος σεισμός που άλλαξε τη ζωή μας ( ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

309

Οι σεισμοί στις νήσους Αλκυονίδες το 1981 ήταν μια σεισμική ακολουθία, αποτελούμενη από τρεις κύριους σεισμούς, οι οποίοι σημειώθηκαν το διάστημα από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 4 Μαρτίου 1981…

Όσοι δεν κοιμόντουσαν ήταν καθηλωμένοι μπροστά από την τηλεόραση και παρακολουθούσαν από την Κρατική Τηλεόραση το σίριαλ «Το Φως του Αυγερινού» … Στις 22:59 το βράδυ της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου 1981 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός, ο οποίος είχε μέγεθος 6,7 Ρίχτερ και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Λουτράκι, Περαχώρα, Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Ασπρόπυργο. Πολλοί βγήκαν στους δρόμους και πέρασαν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους. Λίγες ώρες αργότερα, στις 00:30 της Τετάρτης, ακολούθησε δεύτερος σεισμός, ο οποίος είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και προκάλεσε καταστροφές σε κτίσματα που είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό.

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 16:01 σημειώθηκε τρίτος σεισμός, με μέγεθος 6,3 Ρίχτερ. Από αυτόν οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στην Ανθούπολη Περιστερίου.

 Αρχείο-Nikos Dimakis 

Aμοντάριστα πλάνα από το σεισμό του 1981. (λίγες μέρες μετά το σεισμό παρέα με τον παιδικό μου αδελφικό μου φίλο Χρήστο Νικολάου εκ Βοχαϊκού)

Κόρινθος: Σκηνές σεισμοπαθών στο Συνοικισμό Κορίνθου.

Βραχάτι: Προσπάθειες ανάσυρσης σoρών από το ξενοδοχείο ”Γαλαξίας” στην παραλία Βραχατίου. (φαίνονται: η Μαρία Παπαγκίκα με την Αγγελική και το Βασιλάκη)

Λουτράκι: Τα ερείπια του ξενοδοχείου Κόντη στο κέντρο Λουτρακίου και του ξενοδοχείου ”ΑΠΟΛΛΩΝ”, ακριβώς δίπλα από το σημερινό καζίνο. (φαίνονται: οι δικηγόροι Κ. Μιχαλόπουλος και Αντώνης Χανιώτης και ο φίλος μου Χρήστος Νικολάου εκ Βοχαϊκού)

Κιάτο: Από τον τρίτο όροφο στο ισόγειο. Σπίτια που κατέρρευσαν στο κέντρο του Κιάτου. Παραλία Κιάτου.(φαίνεται ο φίλος μου Χρήστος Νικολάου εκ Βοχαϊκού )

Από το προσωπικό Αρχείο του Νίκου Δημάκη- πηγή-atnews.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ