ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ -ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

263

 Το Χιλιομόδι, η έδρα του πρώην Δήμου Τενέας, δυστυχώς στερείται ενός δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Πρότασή μας είναι η κατασκευή ενός δημοτικού Μουσείου-Πνευματικού Κέντρου στον ιδιόκτητο δημοτικό χώρο, όπου και το δημαρχείο Τενέας.

Το κτίριο, που θα κατασκευαστεί μέσω πλήρους αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μελέτης, θα στεγάσει το Δημοτικό Μουσείο, τα Τμήματα Πολιτισμού του ΚΕΠΑΠ, την Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου και άλλους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Θα είναι ενεργειακά αυτόνομο με φωτοβολταϊκά.

Για το σκοπό αυτό:

-Προκηρύσσουμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ολοκληρωμένης μελέτης.

-Στη συνέχεια Προκηρύσσουμε ανοικτό διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου.

-Στο διώροφο κτίριο θα φιλοξενούνται η φύλαξη και έκθεση των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων των ανασκαφών της Τενέας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, οι χειμερινές εκδηλώσεις και όχι μόνο του Δήμου σε μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, του ΚΕΠΑΠ, της Θεατρικής Σκηνής Χιλιομοδίου, της Χορωδίας Τενέας Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ, των σχολικών εκδηλώσεων Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού κλπ (θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις χορού, χορωδίες, κ.ά.).

 

 (ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

  1. Αρχιτεκτονικόςδιαγωνισμόςολοκληρωμένηςμελέτης (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, φωτιστική, ενεργειακή, περιβαλλοντική, ηχητική). (ΑπόφασηΔημοτικού Συμβουλίου, Προκήρυξη, Δημοσίευση, έγκρισητου αποτελέσματος, Σύμβασημετομελετητικό γραφείο, Παράδοσημελέτης (σύνολο 12 μήνες)
  2. Έκδοσηοικοδομικής άδειας (2 μήνες)
  3. Έγκρισηπίστωσης600.000 € προϋπολογισμού μελέτηςεκτέλεσηςτου έργου και καθορισμόςχρόνου εκτέλεσηςκαι απορρόφησηςπίστωσης (2 μήνες)
  4. Εκτίμησηπραγματικού κόστουςμετά την έκπτωση000.000 € (δηλαδή περίπου 500.000 € κάθε έτος) από πόρουςτου Δήμου ή ένταξησεχρηματοδοτικό πρόγραμμα.
  5. Δημοπράτησητου έργου (ΑπόφασηΟικονομικήςΕπιτροπήςκαθορισμού όρων, Προκήρυξηδιεθνούςδιαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασηςμετον ανάδοχοτου έργου (6 μήνες)
  6. Προθεσμία εκτέλεσηςτου έργου 2 χρόνια
  7. Παράδοση έργου προςχρήση 4 περίπου χρόνια.

 

 

ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                   ΚΟΡΙΝΘΟΣ 03/12/2022