Μέχρι πρόσφατα, το αβοκάντο θεωρείτο ως μια από τις πλέον υγιεινές και θρεπτικές τροφές στον πλανήτη, με πολλούς διατροφολόγους να το κατατάσσουν στις λεγόμενες «υπερτροφές».
Ο λόγος είναι ότι το αβοκάντο περιέχει τα περίφημα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τα οποία θεωρούνται ευεργετικά για την συνολική υγεία καθώς μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή (HDL-C).
Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδωσε εξαιρετικά ανησυχητικά συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία του αβοκάντο στη διατροφή μας.