ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΙΕΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

87

Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι πλέον σε εφαρμογή και όλοι ευελπιστούμε ότι και στην χώρα μας θα πετύχει όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Χρειάζεται όμως προσπάθεια, ώστε το πεδίο της εφαρμογής του νόμου να γίνει όχι πεδίο αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων αλλά πεδίο σύγκλισης, πεδίο συνεργασίας, πεδίο αμοιβαιότητας και σεβασμού των πολιτών. Έτσι ώστε όλοι μαζί να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

Ο δήμος Κορινθίων να σχεδιάσει και να υλοποιήσει καμπάνια για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κύρια στα μαγαζιά μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα όμως να δώσει ο δήμος μας κίνητρα στους επιχειρηματίες-καταστηματάρχες έτσι ώστε σεβόμενοι αφ’ ενός τους μη καπνιστές και τον νόμο, να δημιουργήσουν καλαίσθητους εξωτερικούς χώρους και για τους καπνιστές, που θα αναδεικνύουν την Κόρινθο σε πρότυπη σε αυτόν τον τομέα πόλη.

Είμαι φανατικά υπερ της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, αντιλαμβάνομαι όμως και το άγχος των επιχειρηματιών για τους καπνιστές και πιστεύω ότι με την ενεργή δράση του δήμου Κορινθίων μπορούμε ταυτόχρονα να πετύχουμε και τα δύο.

Χρειάζεται βούληση και τόλμη.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ: Πολύ σύντομα θα αναλάβω πρωτοβουλία στον χώρο της εστίασης, καλώντας όλους χωρίς εξαιρέσεις τους Κορίνθιους επιχειρηματίες, ιδιαίτερα του κέντρου της Κορίνθου, για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί μία πρόταση για την νέα κανονιστική, που θα πρέπει να δίνει λύσεις δίκαιες, να είναι σύγχρονη και αποτελασματική και να εφαρμόζεται χωρίς την παραμικρή παρέκλιση απο κανένα.

Η Κόρινθος και σε αυτό μπορεί να γίνει μία πόλη πρότυπο και έχουμε ευθύνη και όσοι επιχειρούμε σε αυτή να κάνουμε το δικό μας καθήκον.

Αμεσα θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία μου και θα σταλεί η πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες.

Ελπίζω ο δήμος να μην είναι αρνητικός σε αυτή την προσπάθεια που θα αναβαθμίσει την πόλη και δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους αλλά και θα την απολαμβάνουν οι πολίτες της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ

Δημοτικός σύμβουλος

“Δύναμης Εξέλιξης”

Δήμου Κορινθίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ