Προτού δώσει εξηγήσεις η “κατηγορούμενη” Αλειφέρη…!!! ο Τατούλης την είχε καταδικάσει σε…

114

Μέσα σε 48 ώρες από την καταγγελία Αλειφέρη για υποκλοπές στο γραφείο της και την έφοδο της Αστυνομίας δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ άρσης των αρμοδιοτήτων της

Την “πόρτα εξόδου” έδειξε και επισήμως ο Πέτρος Τατούλης στην Ελένη Αλειφέρη με τη δημοσίευση του ΦΕΚ.
Σε αυτό ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης άρει τις αρμοδιότητες που είχε δώσει στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, “παροπλίζοντάς” τη και τυπικά από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και αναλαμβάνοντας ο ίδιος.

Εδώ όλο το ΦΕΚ
document (4)

Το αξιοσημείωτο είναι πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την αποπομπή της Αλειφέρη από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Το ΦΕΚ με το οποίο της αφαιρούνται οι αρμοδιότητες δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου, μια ημέρα πριν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κάνει δημόσιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την ανάληψη της διοίκησης της Π.Ε.Μεσσηνίας από τον ίδιο και 2 ημέρες αφότου έγινε η καταγγελία της Ελένης Αλειφέρη στις Αρχές και η έφοδος Εισαγγελέα και Αστυνομίας (Τρίτη 20 Μαρτίου) στο γραφείο της στην Π.Ε.Μεσσηνίας.

ΑΛΕΙΦΕΡΗ: “ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ”

Σε επικοινωνία που είχε το MessiniaLIVE με την ίδια την Ελένη Αλειφέρη μας δήλωσε ότι, το γεγονός ότι το ΦΕΚ αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων της δημοσιεύτηκε ήδη από την Πέμπτη, προτού η ίδια δώσει τις εξηγήσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου δηλώνει ότι οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες, και πως η δική της κλήση στην Επιτροπή χθες το βράδυ ήταν προσχηματική, αφού η αποπομπή της είχε αποφασιστεί και είχε ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εδώ και ημέρες.

Σύμφωνα και με τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής “θεωρείται αυτονόητη” η παραίτηση της Ελένης Αλειφέρη, καθώς όπως επισημαίνεται “Οι μονομερείς της ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλεί με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής”.
Όπως αναφέρεται “η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο..”

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι από καταγγέλουσα η Ελένη Αλειφέρη βρέθηκε εγκαλούμενη και αποπέμφθηκε με διαδικασίες εξπρές από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Το τι ακριβώς έχει συμβεί θα φωτίσει η εισαγγελική έρευνα που θα δείξει και τους δράστες των υποκλοπών. Ωστόσο, τα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στην Π.Ε.Μεσσηνίας και οι καταιγιστικές εξελίξεις με τις αποπομπές που ακολούθησαν, έχουν θορυβήσει τους αυτοδιοικητικούς. Το βέβαιο είναι ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.

Μαίρη Περδικέα

πηγή-messinialive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ