Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Περ. Πελ/σου: “Έρχεται ρεύμα με δελτίο και εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση”

861

Για ρεύμα με δελτίο και για εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, που βρέθηκε στην συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου , τη Δευτέρα 11 Απριλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Αδαμίδης ανέφερε πως ήδη φαίνονται οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, αφού έχουν μείωση 7% στον πληθυσμό της Αρκαδίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και σημείωσε πως είναι ψέμα ότι ο λιγνίτης ήταν συγκυριακά φθηνός, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, αφού αποδεικνύεται πως το φυσικό αέριο είναι συγκυριακά φθηνό.

«Το πικρό ποτήρι θα το πιει η Κυβέρνηση, αφού το ίδιο έκανε και τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2021 που έθεσε τις μονάδες σε λειτουργία και μάλιστα τη μονάδα 3 στη Μεγαλόπολη χωρίς αποθείωση», τόνισε ο κ. Αδαμίδης, δηλώνοντας πως επιβεβαιώθηκαν στην άποψή τους πως δεν έπρεπε να γίνει βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Επεσήμανε δε πως η Κυβέρνηση δεν επιδοτεί τους καταναλωτές, αλλά τέσσερις εταιρείες που κερδοσκοπούν μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν πήγε ο κ. Περιστέρης να κάνει φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη και θέλει να το κάνει στη Μεγαλόπολη και απάντησε πως δεν θα πληρώσει τίποτα γιατί ήδη υπάρχουν τα δίκτυα.

Πηγή: drt915.gr