Πρόστιμο – «μαμούθ» 647.000 ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

375

Αποφασισμένο να βάλει «φρένο» στην αισχροκέρδεια φαίνεται πως είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τους ελεγκτές να «σαρώνουν» την ελληνική αγορά για να εντοπίσουν τους παραβάτες. Αυτοί, οι παραβάτες, μπορεί να είναι μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας, ακόμα και φαρμακεία, με… «φαρμάκι» τιμές στα τεστ κορονοϊού.

647.000 πρόστιμο σε ένα σούπερ μάρκετ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επέβαλε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Προστασίας του Καταναλωτή.

Πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο που έκαναν ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, παραβιάζοντας τα κατεπείγοντα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας…

Πάνω από ένα εκατομμύριο τα πρόστιμα από τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΜΕΑ, από τα τέλη του 2021 έως και την 24 Μαρτίου 2022, έχουν γίνει και γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι για αισχροκέρδεια.

Μέχρι τώρα, βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις για αισχροκέρδεια σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Υπεραγορές Τροφίμων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου οπωρολαχανικών και νωπών-κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και στις διατάξεις για υπέρβαση της ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε Διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία.
Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.376.992,43 ευρώ και οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Πηγή-newsit.gr