Πρόταση για την καθιέρωση βραβείου καινοτομίας στις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» Δείτε το τιμώμενο πρόσωπο

85
Επιστολή του Αριστοτέλη Καλλή 
ΠΡΟΣ
TON ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ
ΘΕΜΑ: Πρόταση του Α. Γ. Καλλή για την καθιέρωση βραβείου καινοτομίας με την ονομασία «Βραβείο Μπούρα» στις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας».
Νεμέα – Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018
Κύριε Δήμαρχε
Καταθέτω σήμερα πρόταση στο σεβαστό σας συμβούλιο ώστε να καθιερωθεί στις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» βραβείο καινοτομίας, στην μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της γιορτής κρασιού Νεμέας, με την ονομασία «Βραβείο Μπούρα»
. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αρκεί απλά μια τιμητική βραδιά για τον άνθρωπο και επιστήμονα Νικόλαο Μπούρα που αγάπησε και τίμησε την Νεμέα, αλλά πρέπει να καθιερωθεί ένα βραβείο με το όνομά του που θα αποδεικνύει ότι αυτή η πόλη δεν ξεχνά όσους με το έργο και την παρουσία τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξή της.
Το «Βραβείο Μπούρα» προτείνω να είναι ένα βραβείο καινοτομίας και να δίδεται για μια καινοτόμο πράξη σε μια προσωπικότητα ή μια ομάδα που μέσα από αυτήν αναδεικνύεται η περιοχή μας. Θα δίδεται κατά την διάρκεια των «Μεγάλων Ημερών της Νεμέας» και θα αποτελεί το μέγιστο βραβείο της πόλης για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αποδέκτης του βραβείου θα μπορεί να είναι ένας επιστήμονας, ένας αγρότης, ένας επιχειρηματίας, ένας έμπορος ή ένας πνευματικός άνθρωπος. Το συγκεκριμένο βραβείο θα μπορεί να έχει διαβαθμίσεις π.χ. βραβείο που αφορά ένα λογοτεχνικό έργο, βραβείο που αφορά την γεωργική παραγωγή κ.ο.κ., και θα έχει σχέση πάντα με την περιοχή μας.
Μαζί με αυτή μου την πρόταση επισυνάπτω και την εργασία μου που αφορά τη ζωή και το έργο του Νικολάου Μπούρα που αποδεικνύει εκ των πραγμάτων την μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη της Νεμέας μέσα από έναν καθιερωμένο και επιτυχημένο θεσμό όπως είναι «οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας».
Μετά τιμής
Α. Γ. Καλλής
Επ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
Νικόλαος  Μπούρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ