Πώς θα διεκδικήσετε τα αναδρομικά με επτά απλές κινήσεις

78

Με επτά απλά βήματα μπορούν οι παλαιοί συνταξιούχοι να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις του 2012 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές.

Η αίτηση είναι προσβάσιμη από την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και απαιτεί χρήση κλειδάριθμων του Taxisnet, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση πραγματοποιείται από την αρχική σελίδα του ΕΦΚΑ και τις υπηρεσίες για συνταξιούχους.

Το βασικό κείμενο της αίτησης αναγράφει: “Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ 5 και υποπαρ. ΙΑ. 6 του Ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω από τους ακόλουθους τ. φορείς”. Τα βήματα που απαιτούνται για τη συμπλήρωση είναι τα εξής:

1) Μεταφορά στο περιβάλλον της ΑΑΔΕ- πληκτρολογείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

2) Μεταφορά εκ νέου στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ- πληκτρολογείτε τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ σας. Εφόσον αυτοί ανταποκρίνονται σε ασφαλισμένο του ΕΦΚΑ, η είσοδος επιτρέπεται.

3)Τα βασικά στοιχεία σας έχουν ήδη συμπληρωθεί αυτόματα και αντλούνται από το Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ. Αν ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν μεταβληθεί, μπορείτε να τα αλλάξετε. Εάν διορθώσετε την αίτησή σας, η φόρμα έχει τα στοιχεία που υποβάλατε κατά την τελευταία αποθήκευση.

4) Για την υποβολή αίτησης προς τον ΕΦΚΑ, συμπληρώνετε την Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΦΚΑ, στην οποία απευθύνετε την αίτησή σας και τον Αριθμό Μητρώου σας. Η εφαρμογή έχει προσυμπληρώσει τους αριθμούς μητρώου σας. Αν θέλετε να απευθύνετε την αίτησή σας σε περισσότερες υπηρεσίες, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα κατάλληλα ζεύγη Περιφερειακής Υπηρεσίας και Αριθμού Μητρώου από τις λίστες επιλογής. Αν δεν βρείτε τον αριθμό μητρώου σας στη λίστα, μπορείτε να τον πληκτρολογήσετε.

5) Για την υποβολή αίτησης προς το ΕΤΕΑΕΠ, θα πρέπει να επιλέξετε τους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης, στους οποίους απευθύνετε την αίτησή σας από λίστα επιλογής.

6) Η αίτηση διαθέτει επίσης πεδίο ελεύθερου κειμένου, για ό, τι άλλο επιθυμείτε βα συμπληρώσετε στην αίτησή σας

7) Για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποστολή Αίτησης.

Πηγή: Έθνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ