Π. Καμμένος: Προσχεδιασμένη η σύλληψη, ίσως μείνουν και 15 χρόνια στη φυλακή

97

Για προσχεδιασμένη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που μπορεί να παραμείνουν φυλακισμένοι για 15 χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ έδειξε να υποβαθμίζει την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, εκτιμώντας ότι ο στρατός της είναι σε απελπιστική κατάσταση, ακολουθώντας την κυβερνητική τακτική του εφησυχασμού του λαού.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή ανέφερε για τους δύο στρατιωτικούς πως «εκτιμώ ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν», για την Τουρκία πως «δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά» και για τον Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς, τι να επικοινωνήσεις». Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, «σε μία χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του σουλτάνου, μπορεί να πάρει και 15 χρόνια» η κράτηση των δυο στρατιωτικών.

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ανέφερε ότι «μία ένταση υπάρχει» και πως «μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν», αλλά εκτίμησε πως «η κατάσταση των στρατιωτικών δυνάμεων (της Τουρκίας) είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεών τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε». Πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, ένας που έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάποια παραπάνω ενέργεια». Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί στον Τ. Ερτογάν να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, απάντησε πως «θα αποδεχόταν ποτέ ο Τσίπρας ότι θα απελευθερώσει τους “8”; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε…».

Στο θέμα των δύο στρατιωτικών και στο νέο συσχετισμό με τους οκτώ Τούρκους που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάναναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Δήλωσε στον «Real FM» πως «ο κ. Ερντογάν δεν τόλμησε να κάνει έναν άμεσο συσχετισμό, επιχείρησε έναν έμμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν νομίζω ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση βγάζει νόημα, διότι πρόκειται για δύο πλήρως ανόμοιες υποθέσεις, που δεν έχουν να κάνουν τίποτε μεταξύ τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ