Π.Λαμπρινός”Αγορά αγροτεμαχίου 26 στρεμμάτων απο το Δήμο Κορινθίων…με υπερ κοστολόγηση περίπου 200.000€”

114
Αγορά αγροτεμαχίου 26 στρεμμάτων με κόστος450.000€ ..
Πριν προχωρήσω στην δική μου τοποθέτηση στο ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα , επιτρέψτε μου να αναφέρω τι συνέβη με τις άλλες παρατάξεις κατά την διάρκεια της διαδικασία μιας @ πολλά πράγματα μπήκαν στην θέση τους…
Ο συνδυασμός του κου Π. Καλλίρη (Δύναμη Εξέλιξης), συγνώμη λάθος ο συνδυασμός  αυτός δεν υφίσταται πλέον εντάχθηκε στην παράταξη του κου Δημάρχου.. Οι τρεις σύμβουλοι από την πρώην παράταξη απείχαν από την συνεδρίαση 14/7 απείχαν @ ο λόγος πλέον δεν είναι μυστικός..
Απείχαν γιατί δεν ήθελαν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο θέμα πού ήταν @ πάλι θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Προχθές σύσσωμη η πρώην παράταξη , μαζί τους και οι ανεξ/τοι- αποχωρήσαντες απο τον συνδυασμό  σύμβουλοι κ.κ. Πιέτρης @ Κορδωσης, ψήφισαν την υπέρ κοστολογημένη αγορά.. Μπήκαν δηλ. όλοι μαζί στο τρυπάκι του κομματικού σωλήνα..
Ξεχάστηκαν τα στριγκάκια, ξεχάστηκαν αντιπαραθέσεις, με βαριές αλληλοκατηγορίες, εκατέρωθεν @ όλοι μαζί στήριξαν μία αγορά, που ίσως ποτέ δεν θα υλοποιηθεί ως προς τον σχεδιασμό της ως Αθλητικού Κέντρου, σύμφωνα με όλα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση..
Η κα Τζέκου (Λαϊκή Συσπείρωση) , αν @ στις 14/7 είχε ψηφίσει θετικά , χθές το έσωσε, κατάλαβε τι παίζονταν @ απείχε από την ψηφοφορία..
Όμως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση και η ψήφιση του θέματος από τον κο Σπύρου της (Κίνησης Εμπρός) σύμβουλος συνδυασμού που συνεχώς μας μιλά για τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, πώς με τόση μεγάλη ευκολία συναίνεσε στην υπέρ κοστολογημένη αγορά, έχοντας μπροστά του όλα τα οικονομικά στοιχεία..
Ο κος Σπύρου είχε ψηφίσει θετικά και κατά τη συνεδρίαση της 14/7/2021…
Τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση κατά την δική μου παρέμβαση!!
1- Ποια τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς..
Μία υπερ κοστολόγηση περίπου 200.000€, κατά την άποψή μου @ αυτό μετά από έρευνα αγοράς.. Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο εδώ και χρόνια βρίσκεται προς πώληση. Υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν @ πινακίδα που ανέφερε πως τιμή πωλήσεως όπως λένε κάτοικοι της περιοχής ήταν 5.000€/ ανά στρέμμα.
Πώς από τις 5.000€ πήγαμε στις 17.300€ ήταν ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε ποτέ..
Έρχεται λοιπόν μία πρόταση 450.000€ δηλ. 17.300€/ ανά στρέμμα της πωλήτριας…
Ο Ορκωτός εκτιμητής που βάζει ο δήμος φέρνει εκτίμηση 550.000 € δηλ. 21.500€/ ανά στρέμμα, χωρίς όμως να υπάρχει συμβόλαιο πώλησης ακινήτου στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ετσι βάζεις στοιχεία από όμορες περιοχές( Αρχαία Κόρινθος , Ισθμό κλπ)..
Η εφορία εκτιμάται το ακίνητο 368.000€ δηλ.14.100€/ ανά στρέμμα, κοιτάτε εδώ διαφορές τιμών, καμία όμως εξ αυτών δεν είναι η πραγματική. Σύμφωνα με τρία κτηματομεσιτικά γραφεία που ερώτησα , μου είπαν πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αντικειμενικής @ πραγματικής αξίας, για τη συγκεκριμένη τοποθεσία..
Για τα εκτός οικισμού αγροτεμάχια όπως είναι @ το συγκεκριμένο η τιμή κυμαίνεται από 5.000 -7.000€/ ανά στρέμμα ( θυμηθείτε την πινακίδα που ανέφερα )!!
Για τα εντός οικισμού από 7.000- 10.000€/ανά στρέμμα χαρακτηριστικά όπως μου είπαν τα10.000€ είναι ταβάνι Άρα αν πάρουμε ως ανωτέρω ποσό (ταβάνι) τα 10.000€ θα πρέπει να δώσουμε για την αγορά του αγροτεμαχίου 260.000 €.
Άρα θα έχουμε κέρδος 190.000 € για το Δήμο μας.. Γιατί λοιπόν δεχόμαστε ως τελικό ποσό αγοράς @ μάλιστα, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση τις 450.000€ Αν λοιπόν θέλετε σώνει @ καλά, μετά από όλα αυτά που ειπώθηκαν το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ το θέμα , ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙΤΑΙ την τιμή γύρω στις 260.000€ και ελάτε ομόφωνα να το ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ..
Γιατί διαφορετικά αγαπητοί συνάδελφοι έχοντας πλέον όλα τα οικονομικά δεδομένα μπροστά σας, έχοντας όλες τις τοποθετήσεις των συναδέλφων αποφασίσετε την συγκεκριμένη υπερ κοστολογημένη αγορά θα είστε συνυπεύθυνοι για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.. Αυτή αγαπητοί φίλοι ήταν η τοποθέτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο…
Στην αρχή σας έβαλα ενημερωτικά κάποιες παρατηρήσεις μου για τις δημοτικές παρατάξεις που ψήφισαν ελαφρά την καρδία το θέμα…Όλοι αυτοί που έβριζαν και έφτιναν ο ένας τον άλλον τώρα φιλιούνται στο στόμα….
Τα πάντα θα φανούν εκεί στον Σεπτέμβρη..
Όπως έχω πει και παλιότερα Σημεία των καιρών..
Σημείωση:
Και κάτι ακόμα προσοχή στο κόψιμο τον ελαιών…
( να τις δώσετε για 1000€ κατ’ αποκοπή αυτή τι φορά) έτσι για να μην χάσει κι ο εργολάβος όπως έχασε την άλλη φορά???
Εσείς εξ άλλου ξέρετε;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ