Π.ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ – Σ. ΜΟΥΡΙΚΗΣ”ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ κ. ΠΙΤΣΑΚΗ”

93

 Ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχαιρεσίες για τα διάφορα όργανα του Επιμελητηρίου Κορινθίας με την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής.

Οι δυο πρώτοι σε ψήφους συνδυασμοί στις πρόσφατες εκλογές, η Επιχειρηματική Ανάπτυξη και η Δύναμη Επιχειρηματικής Προόδου, συμμετείχαν στις διαδικασίες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταψηφίζοντας τις προτάσεις της Διοικούσας Αρχής οι οποίες, δυστυχώς για τον επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας, ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τα προεκλογικά συνθήματα των συνδυασμών που την απαρτίζουν περί αλλαγής ή νέας εποχής ή συνεργασίας για το αποτέλεσμα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Προέδρου κ. Π. Πιτσάκη είναι εξόχως απογοητευτικά και αντίθετα με αυτά που ο ίδιος δήλωνε περί ενότητας και συνθέσεως, χωρίς καμία διαβούλευση με τους επικεφαλείς των συνδυασμών ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς το θεσμό και τις διαδικασίες.

Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να διαλύσει ένα συνδυασμό που τον στήριξε στην εκλογή του και συνεχίζει να τον στηρίζει!

Στη συνέχεια, αποφάσισε και πάλι χωρίς καμία διαβούλευση και καμία απόφαση του Δ.Σ., με την απλή αποστολή δυο προσωπικών επιστολών, να ζητήσει την αποχώρηση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και του ΟΕΒΕ, από το γραφείο στο οποίο συστεγάζονται στο Επιμελητήριο τα τελευταία 56 χρόνια για να χρησιμοποιηθεί από τους υπαλλήλους της Αναπτυξιακής ή ως γραφείο των Αντιπροέδρων.

Και βέβαια, μετά τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε αναγκάστηκε να προχωρήσει σε .. διευκρινήσεις και αναδίπλωση της θέσης του δηλώνοντας ότι εννοούσε να μεταφερθούν τα γραφεία από το ισόγειο στο υπόγειο του κτιρίου, προφανώς για να τους … αναβαθμίσει.

Φυσικά, δεν γνώριζε ότι το Επιμελητήριο χτίστηκε με χρήματα από δωρεέςτων μελών της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου και γι’ αυτό το λόγο ο χώρος τους παραχωρήθηκε δικαιωματικά. Εάν δεν υπήρχαν τα μέλη της ΟΕΒΕ δεν θα υπήρχε και Επιμελητήριο, δεν είναι τυχαίο ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1913, η ΟΕΒΕ το 1929 και το Επιμελητήριο χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Πιθανώς επίσης, να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ είναι εκλεγμένα μέλη στο Επιμελητήριο με συνδυασμούς που ο κ. Πιτσάκης δεν κατάφερε να διαλύσει.

Τέλος, ως ένα νέο δείγμα της κοινής συμπόρευσης όλων που οραματίζεται ο κ. Πιτσάκης θα πρέπει να λάβουμε και την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Αναπτυξιακής όπου αφού δεν κατάφερε να έχει την πλειοψηφία (11-11 ψήφοι) αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την ψήφο του Προέδρου για να περάσει τις θέσεις του, ενώ θα έπρεπε να προχωρήσει σε κλήρωση.

Αυτή είναι η συναίνεση και η συμπόρευση όλων κατά τον κ. Πιτσάκη και τους ευκαιριακούς συνοδοιπόρους του

Όπως φαίνεται η ισχνή και οριακή πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στη βάση προσωπικών επιδιώξεων των μελών του 3ου, του 4ου και του 5ου κατά σειρά εκλογής συνδυασμών, δεν του δίνουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ούτε και την αξιοπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να διοικήσει με σταθερότητα το Επιμελητήριο.

Οι δυο πρώτοι σε ψήφους συνδυασμοί, η Επιχειρηματική Ανάπτυξη και η Δύναμη Επιχειρηματικής Προόδου, δεν πρόκειται να συναινέσουν σε συνεργασίες που βασίζονται σε συναλλαγές και ευκαιριακά οφέλη ώστε να αποτελέσουμε το άλλοθι σε έναν αχταρμά που δεν έχει στόχευση, δεν έχει Αρχές αλλά ούτε και σεβασμό, από ότι αποδείχθηκε, προς τον ίδιο το θεσμό.

Ο κ. Πιτσάκης και όσοι πλέον αναγκαστικά τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια, για να διασφαλίσουν κάποιο αξίωμα ή άλλα οφέλη, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν ότι έχουν απέναντί τους δυο συνδυασμούς που συγκέντρωσαν σχεδόν τις ίδιες ψήφους με τους 3 τελευταίους που απαρτίζουν τη διοίκηση (965 έναντι 928 ψήφων).

Με αυτό ως δεδομένο ο κ. Πιτσάκης και οι ευκαιριακοί συνοδοιπόροι του, δεν θα πρέπει να ευτελίζουν τους θεσμούς, ούτε να λειτουργούν με τάσεις ρεβανσισμού.
Να είναι σίγουροι ότι εμείς, με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας και με σεβασμό σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου μας, θα είμαστε αρωγοί στις θετικές προσπάθειες που προασπίζουν το συμφέρον του Επιμελητηρίου και των μελών του.

Θα είμαστε όμως απέναντι σε πρακτικές και μεθόδους που εξυπηρετούν προσωπικά ή άλλα συμφέροντα.

Η Κορινθιακή κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθεί και κρίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ