Π. Νίκας”Μη με ρωτάτε αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το ΣΔΙΤ απορριμμάτωνΤατούλη…Δεν έχουμε άλλον δρόμο”

104

«Εκτιμώ ότι στις προσεχείς ημέρες λύνω το ζήτημα εγώ και αρχίζει η κατασκευή των μονάδων» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση του αντιδημάρχου Τριφυλίας, Αλέκου Κουτρουμπή, για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην προχθεσινή συνάντηση εργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Παράλληλα, ο κ. Νίκας ζήτησε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, τονίζοντας μεταξύ άλλων επί λέξει: «Έχουμε τελειώσει ζητήματα που συνδέονταν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα έχετε διαβάσει, διότι ο μεγάλος φάκελος του έργου – μη σας ζαλίσω με λεπτομέρειες – πορεύεται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα κρίνει πόσα λεφτά θα δώσει ακριβώς.

Θα δώσει την οροφή που είναι 62 εκατομμύρια ή θα δώσει λιγότερο; Η οροφή είναι 62 εκατομμύρια, μέχρι τα 137 τα άλλα πρέπει να προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό. Λοιπόν, τελειώσαμε θεωρώ με τα περιβαλλοντικά και με την απόκτηση γης. Γιατί δεν ξεκινάνε τα εργοστάσια; Είμαστε σε μία διαδικασία οικονομικής διαπραγμάτευσης.

Δηλαδή, έχει υπογραφεί το 2018 ένα συγκεκριμένο ποσό. Το 2018. Έχει ανατεθεί – επειδή είναι λεπτομέρειες οικονομικές με αλγόριθμους και λοιπά και δεν μπορεί να μπει εύκολα υπογραφή.

Έχουμε αναθέσει σε νομικούς συμβούλους, οικονομικούς συμβούλους και τεχνικούς συμβούλους να μελετήσουν τις προτάσεις τις οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή, γιατί έχουν αλλάξει τα επιτόκια σε σχέση με το 2018, και ελπίζω μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με την παρουσία όλων αυτών των συμβούλων και με τη βούλα του κράτους – πριν από λίγο μίλησα με το υπουργείο Ανάπτυξης, εγώ δεν προχωρώ σε οικονομικές συμφωνίες αν το κράτος μας δεν πει ότι είναι οκέι (ok) αυτές οι συμφωνίες γιατί είναι και ζητήματα τα οποία δεν τα ξέρω.

Τώρα, ελπίζω δηλαδή στις προσεχείς ημέρες να κλείσουμε το θέμα αυτό. Και ελπίζω οι περιοχές που έχουν πρόβλημα, το καλοκαίρι να τους πάρω τα σκουπίδια. Μέχρι τότε να κάνετε υπομονή.

Ήδη η Περιφέρεια, δια του προγράμματος του “Τρίτση” θα προχωρήσει στην αποκατάσταση τριών χωματερών τώρα, μία στη Μάνη, μία στην Ερμιονίδα και τη χωματερή του Πλατώματος επάνω στην Τρίπολη. Δεν έχουμε άλλη λύση.

Λοιπόν, εάν αυτές τις μέρες υπογράψουμε και προχωρήσουν τα εργοστάσια, θα κάνετε λίγο υπομονή και θα μου έχετε εμπιστοσύνη για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων όπου υπάρχουν. Να τα μαζέψουμε. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Να τα στείλουμε στο φεγγάρι δε γίνεται.

Τριάντα χρόνια σ’ αυτό τον τόπο παιδευόμαστε με τα σκουπίδια. Δεν τα θέλει ο ένας, δεν τα θέλει ο άλλος, δεν τα θέλει ο τρίτος. Έχουνε ξοδευτεί εκατομμύρια, με αυτοδιοικητικούς να περιφέρονται σε όλη την υφήλιο βλέποντας τάχατες διάφορες μεθόδους, το ένα ή το άλλο. Σας ζητώ, αγαπητοί Κυπαρίσσιοι και Τριφύλιοι, να κάνετε λίγο υπομονή. Εκτιμώ ότι στις προσεχείς ημέρες λύνω το ζήτημα εγώ και αρχίζει η κατασκευή των Μονάδων

Οι Μονάδες είναι έτοιμες. Είναι κουτιά και τοποθετούνται. Ώστε ν’ αρχίσει πλέον η διαδικασία, η διαδικασία διαχείρισης. Τώρα, μη με ρωτάτε άλλα ζητήματα. Εγώ, μία ιστορία μιας δεκαετίας δεν μπορώ να την ανατρέψω. Θα χαθούν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη με ρωτάτε αν συμφωνώ με την ουσία της διαχείρισης ή διαφωνώ. Τα λέγαμε δέκα χρόνια. Δεν έχουμε άλλον δρόμο. Πρέπει να το κλείσουμε το ζήτημα αυτό, να πάμε παραπέρα και ν’ ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Αυτά έχω να σας πω».

Πηγή: tharrosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ