ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

66

Σαββατιάτικα ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου…μαζί με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου. Αυτό για να καταλάβουμε την κρισιμότητα των στιγμών στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α.Τσίπρας με την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, συγκάλεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας καθώς επέστρεψε ικανοποιημένος και με δεσμεύσεις από το εξωτερικό τόσο από ΕΕ όσο και από ΗΠΑ γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού όσο και στις σημερινές του Υπουργού Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε Συμβούλιο στο Προεδρικό της Κύπρου έπειτα Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών, ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα. Αναμένεται και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών παρέχει την απαιτούμενη συναίνεση. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του Γ.Κουμουτσάκου.

Υπό τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως «ιδιαίτερα θετικό» χαρακτήρισε το ΚΥΣΕΑ το «αυστηρό μήνυμα» των κρατών – μελών της ΕΕ προς την Άγκυρα.

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αμέσως μετά, αναφέρεται πως «το ΚΥΣΕΑ, το οποίο εκτίμησε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Τέλος, αναφέρεται πως «το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τα εξοπλιστικά αυτά προγράμματα αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς ότι δηλαδή μπορούμε άμεσα να παραλάβουμε και να χρησιμοποιήσουμε στην επερχόμενη μάχη.

Αντιπροσωπεία αμερικανικού κογκρέσου σε Μαξίμου αμέσως μετά το ΚΥΣΕΑ

Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του κ. Lindsay Graham, ο οποίος είναι ο ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών σε ζητήματα άμυνας και εξοπλισμών.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την Τουρκία.

Εκεί θα επιβεβαιωθούν δεσμεύσεις και θα δοθεί πράσινο φως για εξοπλιστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ