Σάλος με τον Κάρολο της Αγγλίας και το Τατόι – Θα το κάνει το νέο Μπακιγχαμ…?

825

Μπορεί να μην γίναμε Δανία του νότου, το Τατόι όμως προορίζεται να γίνει το Μπακιγχαμ του Νότου. Ήταν το μόνο που δεν είχαμε ξεπουλήσει ακόμη και ξαφνικά μαθαίνουμε από επίσημη ανακοίνωση του Μητσοτάκη μάλιστα, πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου για να του παραδώσει τα κλειδιά αυτοπροσώπως ο ίδιος.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς.

Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Για το θέμα αυτό ο Πρίγκηπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Μαρτίου 2021.

Το τι σημαίνει αξιοποίηση στο μυαλό του Μητσοτάκη δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε. Όσο αφορά τώρα τον Κάρολο ας μην ξεχνάμε πως έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό.

Επισης ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει μια ιδιαίτερη προσωπική σχέση με τη χώρα μας, είναι τακτικός επισκέπτης του Αγίου Ορους, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και έχει βοηθήσει επίσης (έχει δημοπρατήσει δικά του ζωγραφικά έργα για να συγκεντρωθούν χρήματα για έργα στις μονές), ενώ συχνά απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στις ελληνικές θάλασσες.

Ο Πρίγκιπας Ανδρέας, ο παππους του Καρολου και πατερας του Φιλίππου της Αγγλίας, που πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου 1944, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» του Μόντε Κάρλο, από ανακοπή καρδιάς, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ετάφη στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου.

olympia.gr