Σίριαλ οι απαλλοτριώσεις για τα σκουπίδια -Πρότεινε αναβολή η Νικολάκου ενώ υπήρχε απαρτία στο συμβούλιο!

75

Το … σίριαλ με την ψηφοφορία και την έγκριση για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Λακωνία για το έργο ΣΔΙΤ (ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου) δεν έχει τελειωμό στο περιφερειακό συμβούλιο!

Την προηγούμενη φορά, δεν υπήρχε απαρτία και η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε ποτέ! Αυτή τη φορά (12/3/2019), υπήρχε απαρτία (27 σύμβουλοι ήταν παρόντες, μόνο ο κ. Ξεροβάσιλας από την αντιπολίτευση) κι ενώ το θέμα θα μπορούσε να τεθεί προς ψήφιση, αποφασίστηκε να μην γίνει αυτό!

Το παράδοξο είναι ότι η διοίκηση της Περιφέρειας, όλο αυτό τον καιρό, διαμαρτυρόταν για την έλλειψη απαρτίας και αυτή τη φορά, που θα μπορούσε να προχωρήσει στην έγκριση, το … ανέβαλε από μόνη της!

Με ποια αιτιολογία; Η Ντίνα Νικολάκου παραδέχθηκε ότι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει η ψηφοφορία, πρότεινε να μην γίνει, επισημαίνοντας για όσους απουσίαζαν … «Να τους αφήσουμε να παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου;

Πρέπει να έρθουν εδώ.

Αν και την επόμενη φορά, επιλέξουν τον ίδιο δρόμο, η σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου θα πρέπει να είναι άλλη.

Αυτά τα δύο θέματα δεν πρέπει σήμερα να περάσουν, αν και έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία.»

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πρότεινε τα θέματα για τις απαλλοτριώσεις να εγκριθούν τελευταία, με αποτέλεσμα αυτό να μην γίνει ποτέ, διότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκο, παρήλθε το 4ωρο της συνεδρίασης (συν μια παράταση που δόθηκε για μία επιπλέον ώρα) και έτσι η συνεδρίαση διακόπηκε!

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου, ξανά στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της διοίκησης της περιφέρειας, να μην ολοκληρώσει την ψηφοφορία για τις απαλλοτριώσεις, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι για το έργο υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πρώην και στην νυν κυβέρνηση, αλλά και σε πολιτικούς της αντιπάλους.

.kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ