Σεισμός στην Κόρινθο: Έγινε κοντά στις Αλκυονίδες…!!!

143

Ήταν λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (26.12.2021), λίγη ώρα μετά από τον σεισμό ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο, όταν σημειώθηκε άλλη μια σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά στην Κόρινθο, που προκάλεσε… αναστάτωση. Η πρώτη εκτίμηση του Κώστα Παπαζάχου στο newsit.gr.

Αρχικά, ο νέος σεισμός «αποδόθηκε» στη Θήβα, όμως στην αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αποδείχθηκε πως η σεισμική δόνηση είχε γίνει λίγο έξω από την Κόρινθο και έγινε αισθητή και στην Αττική.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ. Σημειώθηκε στις 18:13 σε απόσταση 53 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά των Αθηνών, με επίκεντρο 27 χλμ βοεριοανατολικά της πόλης της Κορίνθου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική, ιδιαίτερα στον Πειραιά.

Το γιατί ο σεισμός των 4 Ρίχτερ στην Κόρινθο έγινε αισθητός στην Αττική εξήγησε στο newsit.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος: γιατί έγινε κοντά στις Αλκυονίδες.

«Τέσσερα Ρίχτερ κοντά στις Αλκυονίδες, στο πλέον ανατολικό κομμάτι του Κορινθιακού κόλπου. Από την Αθήνα απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα, γι’ αυτό και έγινε αισθητός σε κάποιες περιοχές της Αττικής», τόνισε.

Σημειωσε ότι «δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά ας δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια. Οι σεισμοί που γίνονται στον κορινθιακό είναι επιφανειακοί».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου-newsit.gr