Σε “έκτακτη ανάγκη” από σήμερα η Τρίπολη -Νίκας: Δεν θα αφήσω την πόλη να γεμίσει σκουπίδια”!

83

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται από σήμερα ο Δήμος Τρίπολης, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου, ο Περιφρερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Να θυμίσουμε ότι αίτημα για «έκτακτη ανάγκη» είχε καταθέσει από προχθές ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, μετά τη δικαστική απόφαση που προβλέπει την παύση λειτουργίας της χωματερής στον Άγιο Βλάση.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την Τρίπολη αυτή τη στιγμή, εκτός από το Μεγαβούνι και τόνισε ότι εντός του 2020 θα ξεκινήσει η ΤΕΡΝΑ το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και κατά συνέπεια, όσα σκουπίδια συγκεντρωθούν στο Μεγαβούνι σε δέματα, θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, είπε ο κ. Νίκας: «Ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης παρέλαβε από τον αείμνηστο πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, που δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, μια μεταβατική ρύθμιση η οποία συνδέεται με το Μεγαβούνι. Πριν από λίγοι συνάντησα Βαλτεστιώτες.

Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για την Τρίπολη. Εγώ δεν μπορώ να αφήσω την Τρίπολη να γεμίσει τα σκουπίδια. Ο Δήμαρχος μαζεύει τα σκουπίδια, ο Περιφερειάρχης θα πει που θα πάνε.

Ο Δήμος Τρίπολης έχει ΑΕΠΟ για το Μεγαβούνι, εγώ δεσμεύομαι τα σκουπίδια που θα κάνει δέματα εκεί, να τα πάω στο χώρο που θα γίνει η ολοκληρωμένη διαχείριση.

Θα κάνουμε διαδικασία απορρύπανσης για όλη την Πελοπόννησο και για το Μεγαβούνι.

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, να υπάρξει ανοχή και εμπιστοσύνη ότι θα καθαρίσουμε τους σκουπιδότοπους.»

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ