Σε ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων οι 300 Σύριοι πρόσφυγες…δείτε φωτό

97

Στο ξενοδοχείο ΗΛΙΟΧΑΡΗ των Αγίων Θεοδώρων φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 130 παιδάκια, ηλικίας από 1,5 μηνών έως 15 ετών. Στην πλειοψηφία τους είναι νήπια ηλικίας 3-4 ετών και πολλές από τις μητέρες έγκυες. 70 είναι οι γονείς που τα συνοδεύουν.

Αναμένονται περίπου 100-150 άτομα, πάλι μωρά παιδιά με τις μητέρες τους. Είναι οικογένειες που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη Συρία και βρέθηκαν στην Ελλάδα για να σώσουν τις ζωές τους.
Οι συγκεκριμένες οικογένειες φιλοξενούνταν σε καταυλισμό της Μαλακάσας μαζί με Αφγανούς, όμως δέχονταν απειλές από τους   Αφγανούς, bulling, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους  και ζήτησαν να μεταφερθούν αλλού με τα παιδιά τους.

Η χωρητικότητα του ξενοδοχείου ΗΛΙΟΧΑΡΗ είναι 300-380 άτομα.

Δεν υπάρχει καμμιά  ΜΚΟ που έχει αναλάβει τη φιλοξενία τους, όπως ψευδώς λέγεται, αλλά αρμόδια είναι η  Υπατη Αρμοστεία, η οποία έχει αναλάβει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους έως ότου μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι άπαντες ιατρικά ελεγμένοι. Πρωί – Πρωί σήμερα εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας ήταν και πάλι στο ξενοδοχείο, οι οποίοι ζήτησαν  από το Δήμο να τοποθετηθούν έξτρα κάδοι απορριμμάτων για τα σκουπίδια τους.

Loutrakiblog.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ