Σκάνδαλο Novartis τώρα : Άρση ασυλίας για Λοβέρδο – Σαλμά – Καταιγιστικές εξελίξεις

97

Σκάνδαλο Novartis: Αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία Λοβέρδου – Καταιγιστικές εξελίξεις

 

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά εισηγείται προς την Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής έδωσαν και οι δύο βουλευτές ζητώντας οι ίδιοι πρώτοι από όλους την άρση της ασυλίας τους προκειμένου όπως είπαν να καταδειχθεί η σκευωρία εναντίον τους.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του ων δύο βουλευτών ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην της Ένωσης Κεντρώων, ο εκπρόσωπος της οποίας ψήφισε «παρών».

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα.

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη ΣτουρνάραΔημήτρη ΑβραμόπουλοΆδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

 

Εν των μεταξύ,  κλήσεις για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων αναμένεται να σταλούν από την εισαγγελία Διαφθοράς σε 20 με 30 μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ αυτών είναι μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρώτο σχετικό διαβιβαστικό των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς προς την Βουλή, η ζημιά από το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τις καταθέσεις δε των μαρτύρων προκύπτει «πάρτι» μιζών που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ στο οποίο συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα.

Η συνολική ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ (2000 ώς το 2015).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ