Σκέτο «Μακεδονία» στις μπλούζες της Εθνικής βόλεϊ της Βόρειας Μακεδονίας-βίντεο-φωτό

73

 Το όνομα «Μακεδονία» αναγράφεται στις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας βόλεϊ της Βόρειας Μακεδονίας, όπως φαίνεται και στο promo video της ομοσπονδίας ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το ευρωπαϊκό βόλεϊ θα συναντηθεί από τις 13 ως τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη γειτονική χώρα να υποπίπτει σε ολίσθημα, που παρουσιάστηκε μάλιστα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Κατά την παρουσίαση βίντεο από την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της διοργάνωσης παρατηρείται ότι οι φανέλες και οι μπλούζες της Εθνικής της Βόρειας Μακεδονίας αναγράφουν σκέτο το όνομα «Μακεδονία», συγκεκριμένα «Volleyball Team Macedonia». Αυτό μάλιστα γίνεται ενώ η επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας στο Facebook αναφέρεται ως «Ομοσπονδία Βόλεϊ της Μακεδονίας» (Одбојкарска федерација на Македонија).

Μάλιστα ο γεωγραφικός προσδιορισμός λείπει κι από το δημοσίευμα στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας βόλεϊ, αναφορικά με την προπόνηση των παικτών της ομάδας, μέλος του προπονητικού επιτελείου της οποίας αποτελεί και ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ράτκο Παβλίσεβιτς.

Δεδομένης της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ορίζει ξεκάθαρα το νέο όνομα της γειτονικής χώρας, δεν αποκλείεται να προκύψει θέμα αναφορικά με τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, αφού λογικά εγείρονται παράπονα, αλλά και απορίες για την τακτική να χρησιμοποιείται διαφορετικό όνομα από το επίσημο, αυτό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.

 πηγή-gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ