Σπάνιο θέαμα με γλαυκοκαρχαρία σε παραλία του Ναυπλίου-βίντεο

182
Έκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο όταν είδαν στα ρηχά έναν καρχαρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο καρχαρίας που εντοπίσθηκε στην παραλία του Ναυπλίου και βιντεοσκοπήθηκε είναι Γλαυκοκαρχαρίας και ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματος του) που προφανώς οδηγήθηκε στα ρηχά του  κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.
Πρόκειται για καρχαρία της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά. Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. Δείτε παρακάτω βίντεο που κατέγραψαν ερασιτέχνες:
πηγή- argolikeseidhseis.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ