Σταματάνε πάλι οι εξετάσεις νέων οδηγών

77

«Κατάρα» φαίνεται πως έχει πέσει στους νέους υποψήφιους οδηγούς, καθώς δεν μπορούν να «σταυρώσουν» ούτε ένα μήνα εξετάσεων για να μπορέσουν να αποκτήσουν κάποιοι από αυτούς δίπλωμα οδήγησης.

Το ένα εμπόδιο μετά το άλλο
Από το Σεπτέμβριο του 2018 δεν μπορούσαν να δώσουν εξετάσεις καθώς υπήρχε αποχή διαρκείας των εξεταστών. Όταν με το νέο έτος η αποχή λύθηκε, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα νέα δεδομένα που προέβλεπε η νομοθεσία και συγκεκριμένα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έπρεπε να έχει κάθε εξεταζόμενος. Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είχαν προχωρήσει σε έκδοση τέτοιου προϊόντος και το έκαναν δειλά δειλά κάποιες, μόλις τον προηγούμενο μήνα.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν να δίνουν εξετάσεις οι νέοι οδηγοί, αφού όμως πρώτα πρέπει πλέον να πληρώσουν από 100-180 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία διπλώματος που δίνουν.

Ειδικοί χώροι
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν και για νέους οδηγούς και για ηλικιωμένους τρεις  φορές την εβδομάδα, όμως αυτό απ’ ότι φαίνεται δε θα συνεχισθεί για πολύ. Και για την ακρίβεια, πιθανότατα ούτε αυτή την εβδομάδα.
Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία από 4 Ιουνίου με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας πρέπει να έχει παραχωρηθεί ή πίστα που θα διεξάγονται οι εξετάσεις ή να δεσμεύονται δρόμοι.
Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει ότι οι πρακτικές εξετάσεις θα διενεργούνται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης ή σε δρόμους που επιλέγονται και στους οποίους θα επιβάλλονται περιορισμοί ή απαγόρευση κυκλοφορίας των υπολοίπων οχημάτων.
Η Διεύθυνση Μεταφορών από το Μάρτιο με έγγραφο της έχει ζητήσει από το Δήμο Καλαμάτας να ορίσει τι θα γίνει, αλλά απάντηση δεν είχε πάρει ακόμα.

.tharrosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ