Στην ιστορική Δημητσάνα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος-δείτε φωτό

122

Την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως επισκέπτεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στην ιστορική Κοινότητα Δημητσάνας του Δήμου Γορτυνίας, σήμερα και αύριο κατά την εορτή της Πολιούχου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Να αναφερθεί ότι ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ προερχόμενο εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, και στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία της Εικόνας και του Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας κ.Πετρόπουλος Τάσος, ο Δήμαρχος της Περιοχής κ.Γιαννόπουλος Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος κ.Μπαξεβάνος Χρήστος καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινωνίας κ.Ραδαίος Χρήστος ,και πλειάδα Δημοτικών Συμβούλων της τοπικής Κοινωνίας της Δημητσάνας.

   

πηγή-romfea.gr-πηγή-flickr.com-24ωρο πρακτορείο εκλησιαστικών ειδήσεων 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ