Στην Κόρινθο βρέθηκε χθές ο Π.Νίκας…προτεραιότητα του η προστασία της διώρυγας

75

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, όπου και είχε διάφορες συναντήσεις για τα θέματα της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης, υπέγραψε σύμβαση με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, για αθλητικό έργο, ενώ συζήτησε μαζί του και άλλα θέματα.

Ο Παναγιώτης Νίκας, είχε τηλεφωνική επαφή και με τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας, για ζητήματα της περιοχής.

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν με αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο προστασίας της διώρυγας της Κορίνθου, για το οποίο υπάρχει πίστωση 900.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας από τη θάλασσα στον Κορινθιακό Κόλπο, ο προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει 3.000.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί χωρίς καθυστερήσεις.

Σύντομα θα υπογραφεί και σύμβαση που έχει να κάνει με το έργο προστασίας και αναβάθμισης του παραθαλάσσιου δάσους, του Πευκιά.

Χωρίς προβλήματα φαίνεται να προχωρά και το έργο της ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Δερβένι.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι μέσα στο 2021, θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, ενώ υπενθύμισε ότι ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι, περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούνται απ’ το νυν ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης θα επισκεφθεί την Κόρινθο και την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να εξεταστούν τα έργα του ΕΣΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ