Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα… είχε επιστρέψει από την βόρεια Ιταλία

55
¶σκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας την πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα για την αντιμετώπισή του. Το σενάριο στο οποίο συμμετείχε εκτός από το προσωπικό του νοσοκομείου και το ΕΚΑΒ, προέβλεπε την μεταφορά ενός ζευγαριού που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης που έχουν ήδη ανοίξει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. (EUROKINISSI/LARISSANET.GR)

Η επιδημία του κορονοϊού έφτασε και στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, πρόκειται για μια γυναίκα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα είχε επιστρέψει από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεν εμφανίζει επιπλοκές. «Είναι καλά στην υγεία της», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ότι δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που είναι και νοσοκομείο αναφοράς στην πόλη για τον ιό.

Ο περίγυρος της νέας γυναίκας – οικογένεια, φίλοι – έχουν τεθεί σε οικειοθελή απομόνωση, ενώ ο ΕΟΔΥ αναζητά και επικοινωνεί με όσους ήρθε σε επαφή η 38χρονη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας συνέστησε για μία ακόμα φορά ψυχραιμία και επαγρύπνηση. Παράλληλα, συνέστησε όσους επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες από την βόρεια Ιταλία να επιτηρούν την υγεία τους, να παραμένουν στα σπίτια τους και να ενημερώνουν τον γιατρό τους ή και τον ΕΟΔΥ.

Έκτακτη σύσκεψη

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη, στο υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ