Στις δομές υγείας Κορινθίας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη-φωτο

1742

Στις δομές υγείας της Κορινθίας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τρέχοντος, κλιμάκιο στελεχών του  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επισκέφτηκε, τα Κ.Υ και το Νοσοκομείο της Π.Ε Κορινθίας συνομίλησε με το ανθρώπινο δυναμικό & το επιστημονικό προσωπικό, και έλαβε γνώση της κατάστασης των υγειονομικών μονάδων. Αποτύπωσε την εικόνα που αυτή τη στιγμή έχει το ΕΣΥ, τον βαθμό ετοιμότητάς του, την επάρκεια πόρων, προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών.

Η περιήγηση ξεκίνησε με επίσκεψη στις μονάδες των Κ.Υ. Κορίνθου, Λουτρακίου, Κιάτου και ολοκληρώθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Το κλιμάκιο των στελεχών που πραγματοποίησε τις επισκέψεις, ήταν συγκροτημένο από τους: Δώρα Αυγέρη,βουλεύτρια& αναπληρώτρια τομεάρχη υγείας του κόμματος, τον βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της Ν.Ε. Ανδρέα Χασάπη, την αναπληρώτρια συντονίστρια Ελένη Φασιλή, τον υπεύθυνο της Ομάδας Υγείας της Ν.Ε.  και διοργανωτή της δράσης, πρώην βουλευτή Γιώργο Τσόγκα, το μέλος της Κ.Ε. και πρώην βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη και τέλος τον συντονιστή της Ο.Μ. Κορίνθου Τάσο Ξύδη. Στη συνάντηση των στελεχών με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, συμμετείχε και το μέλος της Κ.Ε. και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες.

Την ενημέρωση στα Κέντρα Υγείας, έκαναν οι προϊστάμενοι τους, εκθέτοντας την εικόνα που παρουσιάζουν οι μονάδες τους σήμερα, μετά από την δοκιμασία της πανδημίας.

Στα γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν, κυρίαρχο ρόλο έχουν τα προβλήματα της υποστελέχωσης των μονάδων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η εικονική πραγματικότητα όπως αυτή  παρουσιάζεται από το Υπουργείο Υγείας, οφείλεται κυρίως στις μετακινήσεις-αποσπάσεις προσωπικού (rotation). Πρακτική που  οδηγεί στο ‘’κουκούλωμα’’ των ελλείψεων και την απόκρυψη της ανεπάρκειας προσωπικού τόσο σε ειδικότητες όσο και σε λοιπό ανθρώπινο  δυναμικό.

Περιφερειακά ιατρεία και Κ.Υ. χωρίς στελέχη. Ασθενοφόρα με μειωμένο ωράριο. Γιατροί και νοσηλευτές στα όρια της εξάντλησης. Καταναγκαστική υπηρεσία με διαρκή ‘’εντέλεσθε’’. Μη αναπλήρωση κενών θέσεων. Κάλυψη αναγκών με μη εξειδικευμένο προσωπικό. Υποπληρωμένη εργασία και γενική αίσθηση απαξίωσης. Τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται σχεδόν παντού, σε κάθε απόπειρα αντιστοίχισης παροχών με τις ανάγκες της κάθε μονάδας.

Μετά τη συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, η αίσθηση που έμεινε, είναι η εξής.

Η κυβέρνηση, δέσμια συμφερόντων, δεν επιθυμεί την ενίσχυση του ΕΣΥ, και σταθερά αλλά μεθοδευμένα προχωρεί στην απαξίωσή του και την ταυτόχρονη ανάδειξη των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, ως κυρίαρχης λύσης στο μετα-ΕΣΥ υγειονομικό πεδίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στέκει σθεναρά στο πλευρό του προσωπικού του ΕΣΥ και των στελεχών του, επιμένει στην ενίσχυση και ουσιαστική ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στηρίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του, και θα μετουσιώσει σε πράξη τις διακηρύξεις του για το μείζον αυτό ζήτημα, όπως κατ’ επανάληψη έχουν διατυπωθεί, από τη στιγμή που θα του ανατεθεί από τον Ελληνικό λαό, η ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας