Στους 125 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα – Το τέταρτο θύμα ένας 63χρονος

73

Σε 125 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (23/04) κατέληξε ακόμη ένας ασθενής.

Ένας 63χρονος άντρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο Νοσοκομείο κι έγινε, έτσι, το 125ο θύμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ακόμη ένας ασθενής 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα εξέπνευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ένας ακόμη 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 7, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.408.

Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 55 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι αυτός ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει, τόσο τις μεταναστευτικές, όσο και τις τοπικές κοινότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ