Συγκλονίζει η γιαγιά που δεν άφησε τον κατάκοιτο άνδρα της μέχρι το τέλος… Έσωσε τα εγγόνια της και κάηκε μαζί του

101

Οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν. Ενδεικτικά,στο σπίτι στο Μάτι εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι με τα εγγόνια τους που φιλοξενούσαν, μαζί με την νταντά τους.

Η τελευταία και τα παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν προς τη θάλασσα, ενώ το σπίτι το είχε κυκλώσει η φωτιά. Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγγενείς και γείτονες, το ηλικιωμένο ζευγάρι ειδοποίησε τηλεφωνικά γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα ότι αδυνατεί να φύγει.

Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων των οικείων προς την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους διασώστες για να σπεύσουν και να τους σώσουν.

Η Αστυνομία κατάφερε και μπήκε στο σπίτι γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα και ενημέρωσε αρχικώς ότι δεν είδαν κανέναν.

Δυστυχώς, μετά από λεπτομερέστερη αναζήτηση εντόπισαν το ζευγάρι απανθρακωμένο.

Όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα ενώ είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, προτίμησε να ακολουθήσει τον σύντροφο της ζωής της, στον θάνατο…

 

Μια γιαγιά υγιέστατη είχε μαζί στο σπίτι της τον γέρο της κατάκοιτο και τα δύο εγγονάκια της με τη γυναίκα που τα πρόσεχε.Τα παιδιά δούλευαν στην Αθήνα.
Έξυπνη προφανώς και αποφασιστική μόλις είδε τη φωτιά έβαλε βρεγμένα μπουρνούζια στα παιδιά και είπε στη γυναίκα να τα πάει στη θάλασσα και να μην κοιτάξει πίσω. Και γύρισε, έκατσε δίπλα στο γέρο της και κάηκαν με σφιγμένα χέρια.
Προσκυνώ τη μνήμη σου.Και αποκτώ ελπίδα ξανά για τον “άνθρωπο” , για την αγάπη, για τον Έλληνα…

Το διαβάσαμε στο facebook

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ