Συλλαλητήρια σε 21 πόλεις για τη Μακεδονία – Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

171

Σε 21 πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν αύριο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Πέλλα, Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Λαγκαδά, Πολύκαστρο, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Έδεσσα, Καστοριά, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Oι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στους δρόμους   Δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν τις συγκεντρώσεις ενώ στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά του κόσμου στις συγκεντρώσεις από πόλεις και χωριά.

Κοτζιάς: Στο τραπέζι παραμένουν τρία ονόματα   Μιλώντας στην ΕΡΤ χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, οι προτάσεις που έχουν προκριθεί στην τελική φάση των διαβουλεύσεων είναι το «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και το «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Τζανακόπουλος: Υπηρετούμε την εθνική γραμμή   «Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική.

Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: www.lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ