Συμφωνία με τον Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία ανακοίνωσε ο Τραμπ… μέσω twitter

90

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σοκάρει αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες την παγκόσμια κοινή γνώμη, κυρίως με την απίστευτη επιστολή που έστειλε στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά την Πέμπτη (17/10) μάλλον έχει αλλάξει απολύτως το κλίμα.

Με ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, για μια εκεχειρία διάρκειας πέντε ημερών στη βορειοανατολική Συρία. Ευχαριστώντας μάλιστα, τον τούρκο πρόεδρο, λέγοντας πως «εκατομμύρια ζωές θα σωθούν».

Και όλα αυτά μετά την… παγωμένη συνάντηση στην Άγκυρα του τούρκου προέδρου με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που έδειχνε να γίνεται σε απολύτως παγωμένο κλίμα

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Great news out of Turkey. News Conference shortly with @VP and @SecPompeo. Thank you to @RTErdogan. Millions of lives will be saved!

23 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση, ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής «YPG».

Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο «Reuters» πως η Άγκυρα «πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τη συνάντηση» που είχε ο Πενς με τον Ερντογάν.

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ