Συνάντηση Γ. Ψυχογιού και ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών

309
Συνάντηση Γ. Ψυχογιού και ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου
Συνάντηση με την Πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών, Δέσποινα Τσιάτσιου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, παρουσία του Προέδρου του, Τ. Κόλλια, του Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Α. Χασάπη και του συντονιστή της Ομάδας εργασιακών, Γ. Παύλου.
Από την πλευρά του Σωματείου, τονίστηκε πως επί χρόνια οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα ταλαιπωρούνται μέσα από την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές που πολλές φορές καταβάλλονται καθυστερημένα, αλλά και τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.
Ζητούν και διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς περικοπές στα επιδόματά τους, μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους, μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης, τήρηση των ωραρίων και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους/ες, αναδρομική ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), κλπ.
Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώσαμε για τις παρεμβάσεις μας εντός κι εκτός Βουλής σε σχέση με τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και συνολικά του εργατικού κινήματος, καθώς και τις θετικές ρυθμίσεις που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα.
Τονίσαμε, τέλος, τη σημασία της μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 9ης Νοέμβρη και δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και στη Βουλή.