Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με την παράταξη “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” του Γιώργου Δέδε -φωτο

354

Έργα υποδομής και ζωτικής σημασίας για την ευημερία και προστασία των πολιτών και των περιοχών συζήτησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟ Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Γιώργος Δέδες, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο δημαρχείο, παρουσία και των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης κ.κ Τάσου Μποζίκη και Παναγιώτη Καρσιώτη.

Της συνάντησης ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τον δήμαρχο Κορινθίων να μιλά για συνάντηση και συνεργασία που αποσκοπεί στις λύσεις των μεγάλων ζητημάτων χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς.«Καλωσορίζω τον Γιώργο Δέδε και τους περιφερειακούς συμβούλους σήμερα στο δήμο Κορινθίων σε μια συνάντηση και συζήτηση για την εύρεση κοινών τόπων δράσης. Οι λύσεις και η ευημερία των πολιτών είναι ο στόχος μας. Όλοι εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Δεν υπάρχουν κομματικές διαφορές στην προώθηση και την επίλυση ζητημάτων που οι πολίτες και ο τόπος μας έχουν ανάγκη» είπε ανοίγοντας την συνέντευξη  ο Δήμαρχος, δίνοντας στην συνάντηση καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα.

«Συζητούμε για θέματα υποδομής, για θέματα άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και των τόπο μας και έχουν καθυστερήσει δραματικά. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο ακριβώς γιατί ο στόχος μας είναι κοινός» σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Δέδες.

Το ζήτημα της άρδευσης ήταν το πρώτο που τέθηκε, ζήτημα που ταλανίζει το δήμο Κορινθίων παρά τις λύσεις που η δημοτική αρχή κατόρθωσε να δώσει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η πρωτοφανής λειψυδρία, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, καθιστά επιτακτική την υλοποίηση έργων όπως τα έργα στα οποία αναφέρθηκε οκ.Δήμαρχος και αφορούν, αφενός την άρδευση από τον βιολογικό καθαρισμό της Κορίνθου, έργο που ολοκληρώνεται και αποδίδει  το σύνολο των ποσοτήτων ύδατος προς χρήση στους Κορίνθιους παραγωγούς μέσα από τριτοβάθμια επεξεργασία, και αφετέρου το μεγάλο έργο της αποχέτευσης, προϋπολογισμού 60 εκ ευρώ το οποίο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε μικρά αρδευτικά έργα αλλά και στο έργο που θα συνδέσει με τον βιολογικό καθαρισμό την περιοχή της Ξυλοκέριζας, παρέμβαση που δεν είχε αρχικά προβλεφθεί.

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ήταν το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε. Η επιτακτική υλοποίηση τους για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των κατοίκων παράλληλα όμως και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμαρχος Κορινθίων δεσμεύτηκε για την δημιουργία μικροφραγμάτων στις περιοχές ,Άγιος Βασίλειος, Κλένια, Σπαθοβούνι και Αθίκια από το δήμο Κορινθίων, στην περίπτωση που αυτά δεν ολοκληρωθούν από την Περιφέρεια της οποίας είναι αρμοδιότητα .

«Στα μεγάλα θέματα συμφωνούμε και συνεργαζόμαστε, υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές όμως τις ξεχνάμε όταν συνεργαζόμαστε για το καλό των πολιτών» ο Δήμαρχος Κορινθίων ολοκληρώνοντας την συνάντηση με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό με το Γιώργο Δέδε.