Συνέδριο αρχιτεκτόνων στην Κόρινθο… και σουβλάκια να ψήνανε μυρωδιά δεν θα έπαιρνε κανείς…”Τσιμέντο” να γίνουν όλα

1136
Τι χρείαν έχομεν ;
Του Βασίλη Αυλωνίτη
¨ Όσο για το συνέδριο των αρχιτεκτόνων που έλαβε χώρα στην πόλη και μυρωδιά δεν το πήραμε το παλεύει ο Γιάννης αλλά μέχρι σήμερα ουδείς ασχολήθηκε για το εάν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που να το πάρει και να εφαρμόσει ¨, γράφει σε σχόλιο της η ¨Κορινθιακή Ημέρα¨.
Δεν θα διαφωνήσω. Θα μείνω μόνο σε αυτό το ¨μυρωδιά δεν το πήραμε¨.
Σε μία πόλη που η λέξη αρχιτεκτονική πέραν μιάς επαγγελματικής ιδιότητας δεν σημαίνει τίποτα, από τον πρώτο πολίτη της πόλης έως τον τελευταίο δημότη και σουβλάκια να ψήνανε στο συνέδριο, μυρωδιά δεν θα έπαιρνε κανείς.
Οι ¨παραμυθάδες¨ αυτής της πόλης εξ άλλου τι έχουν προσφέρει σε αυτή την πόλη. Ο ¨δικός μας¨ μόνο μηχανικός, ότι θέλουμε τα φτιάνει, όπου και κυρίως όπως το θέλουμε το φτιάνει. Τι να θέμε τώρα και τι να λέμε τώρα.
Ότι και να λένε οι καθηγητάδες των Πανεπιστημίων για την πόλη μας, όπως και να την σχεδιάζουν, ότι και να προτείνουν, μη και ξέρουν καλύτερα από μας (τους περί πάντων ειδικούς) την δική μας πόλη; Τα παραμύθια αλλού!
Η πόλη που έχει (διαχρονικά) την καλύτερη δημοτική αρχή στην χώρα, την μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη, τους καλύτερα ενοποιημένους σπουδαιότατους αρχαιολογικούς χώρους, την ομορφότερη δημοτική αγορά, το καλύτερο λιμάνι και Φλοίσβο, το (προσεχώς στο 6οΣΠ) καλύτερα δομημένο διοικητικό κέντρο, το περισσότερο πράσινο, τα πιο αξιόλογα αγάλματα, την πιο απίστευτη πλατεία πανελλαδικά, το καλύτερο κυκλοφοριακό, την καλύτερη εκμετάλλευση της σιδηροδρομικής της γραμμής αλλά κυρίως τους πιο ευαίσθητους για την πόλη τους δημότες τι ανάγκη έχει από συνέδρια αρχιτεκτονικών προβληματισμών. Τσιμέντο να γίνουν και όλα οκ!
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, δεν μας νοιάζει! Δεν ενδιαφερόμαστε!
Ακόμα και στον 21ο αιώνα : Ου παντός πλείν ες Κόρινθον!