Συνέντευξη του Δήμαρχου Κορινθίων Α.Πνευματικού για την αγορά της συνεταιριστικής-βίντεο

72

  Συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Α. Πνευματικός, αναφερόμενος εκτός των άλλων για την μεγάλη επιτυχία του δήμου , όπως και ό ίδιος χαρακτήρισε , την ολοκλήρωση της αγοράς του κτηρίου της πρώην συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, το κτήριο είναι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ , (5 εκατομμυρίων ευρώ ) και  αγοράστηκε μόλις 981.000 ευρώ .

Μάλιστα απαντώντας σε επικριτές του , που είχαν δηλώσει πως αν δεν είχε βιαστεί ο ίδιος θα κατόρθωνε και καλύτερη τιμή , απάντησε , πως πολύ ορθά βιάστηκε δίχως να δημοσιοποιήσει τις κινήσεις του δήμου , μιας και δεν προλάβαιναν άλλοι ενδιαφερόμενοι και χτυπήσουν  την τιμή στα ύψη.

Επίσης τόνισε   , πως με την εν λόγο αγορά , όχι μόνο απόκτησε ο δήμος Κορινθίων ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο σε απίστευτα καλή τιμή , αλλά από το συμφωνηθέν ποσό θ΄αφαιρεθούν και οι οφειλές της τράπεζας  προς τον δήμο , κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ , από μία πτωχευμένη επιχείρηση .

Στο αποκτηθέν κτήριο θα στεγαστεί ,σε ένα ενιαίο χώρο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, που σήμερα στεγάζεται  σε  τρία διαφορετικά  κτήρια .

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρο των μικρασιατών της Κορίνθου … Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ , που επιτέλους μετά από 100 χρόνια περίπου πραγματοποιείται .

Το μουσείο θα  διαφυλάσσει και να εκθέτει ιερά κειμήλια και άλλα λαογραφικού περιεχομένου αντικείμενα, τα οποία οι πρόσφυγες του συνοικισμού της Κορίνθου, της Μ. Ασίας, κατά τον ξεριζωμό τους, μετά την μικρασιατική καταστροφή, με μύριους κινδύνους και απερίγραπτους κόπους έφεραν στη νέα τους πατρίδα.

Όπως ενημέρωσε βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την πρόεδρο της Μικρασιατικής στέγης κ. Βασιλικής Ευστρατιάδη για την διαμόρφωση του χώρου , από ειδικούς μουσειολόγους.

Τελειώνοντας ,αρκετές φορές αναφέρθηκε ο δήμαρχος στους επικριτές του λέγοντας την φράση που συνηθίζει τελευταία   εμείς  “Απαντάμε με ΕΡΓΑ και όχι με λόγια”.

https://www.facebook.com/alexandros.pnevmatikos/videos/1938722756216740/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ