Συναγερμός στο Πεντάγωνο μετά τις απειλές της Τουρκίας: “Να είμαστε έτοιμοι για όλα”

79

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική στρατιωτική ηγεσία για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και στην περιοχή της Κύπρου, τα οποία «επενδύονται» από καθημερινές σχεδόν απειλές από την τουρκική ηγεσία.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα», λένε, χαρακτηριστικά, επιτελείς του ΓΕΕΘΑ. Η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει να προκαλεί και να αφήνει υπονοούμενα ακόμη και για νέα εισβολή στην Κύπρο.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Η ακροδεξιά πολιτικός Μεράλ Ακσενέρ θυμήθηκε το 1974 και το σύνθημα που είχε δώσει τότε ο Ετζεβίτ για να ξεκινήσει η επιχείρηση -«Η Αϊσέ μπορεί να πάει διακοπές»- και μας απείλησε ότι μπορεί και να ξαναπάει. Μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση δεν είναι και τόσο βολική για την Τουρκία και αυτό το γνωρίζει η Άγκυρα.

Με τίτλο: «”Να είμαστε έτοιμοι για όλα”» κυκλοφορεί σήμερα η Realnews. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το Πεντάγωνο είναι σε επιφυλακή μετά τις προκλήσεις της Αγκυρας.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Πώς ερμηνεύουν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου του τουρκικού Κοινοβουλίου Μπιναλί Γιλντιρίμ και της ακροδεξιάς πολιτικού Μεράλ Ακσενέρ.

– Οι απειλές της Τουρκίας ακόμα και για απόβαση στην Κύπρο και η απάντηση της Αθήνας με τη διακλαδική άσκηση «Μέδουσα» στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Σκάνδαλο C4I: Hξεραν και άλλοι εκτός από τον Γιάννο για τις μίζες. Μάρτυρας-κλειδί έβαλε στο «κάδρο» και άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκρινε την αμαρτωλή σύμβαση.

– Ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλά στην «: “Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια”.

– Αλέκος Φλαμπουράρης: «Πίσω από τις εκτεταμένες φοροελαφρύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κρύβονται περικοπές του κοινωνικού κράτους».

– Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Με αυτά που κάνει το ΚΙΝΑΛ ανταγωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιος είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ».

– «Είχε και συνεργούς ο Οσβαλντ». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης, που εμπλέκεται στις μίζες των εξοπλιστικών, είχε προσχεδιάσει την απόδρασή του.

– Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Ο μεγιστάνας που χρωστά 439 εκατ. € σε τράπεζες και ΔΕΗ.

– Ο Αρτέμης Σώρρας μιλά στην «R» μέσα από τη φυλακή: «Με φοβούνται, γι’ αυτό με πολεμούν».

– Υπόθεση «βιασμού»: Ο ηθοποιός, ο ταξιτζής και τα κενά μνήμης. Ολα όσα περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι πρωταγωνιστές για την «κούρσα» των δυόμισι ωρών.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Η Θεοδώρα βρήκε τον πρίγκιπά της. Το 2019 θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο διακεκριμένος Αμερικανός δικηγόρος Μάθιου Κουμάρ σχεδιάζουν τον γάμο τους.

– Ερωτας με φόντο τον Λευκό Πύργο. Την καλύτερη περίοδο της σχέσης τους διανύουν η Νικολέττα Ράλλη και ο Γιώργος Μαυρίδης και ανυπομονούν να περάσουν τις πρώτες γιορτές ως ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη

– «Χτυποκάρδια» για την Ελενα. O γοητευτικός Νίκος Γαλανός, αν και δηλώνει στην «R» πως έχει απομυθοποιήσει την έννοια του γάμου, απολαμβάνει τη συντροφικότητα στο πλευρό της αγαπημένης του Ελ. Σαγανά.

– Τρίτο στεφάνι για την Ευρυδίκη. Η αγαπημένη τραγουδίστρια και ο σύντροφός της, Μπομπ Κατσιώνης, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

– «Δεν θα είχα καταφέρει πολλά χωρίς τον Γιώργο». Η Πέγκυ Ζήνα αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο που είχε στη ζωή και στην καριέρα της ο σύζυγός της, Γ. Λύρας.

– Γρηγόρης Αρναούτογλου. Τι λέει στην «R» για Κανάκη, Λιάγκα και Σταρόβα.

– Κ. Δημητρόγλου – Γ. Κούρτης. Ο γάμος είναι θέμα χρόνου.

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ