Συνελήφθη ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

74

Στην Ασφάλεια προσήχθη το βράδυ της Δευτέρας και τελικά συνελήφθη, ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», από την περιοχή των Εξαρχείων.

Αφορμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν παρέμβαση μελών του «Ρουβίκωνα» στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν μέλος της αναρχικής συλλογικότητας που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν κατά την παραμονή τους στον θάλαμο αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος όμως εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης αλλοδαπού κρατουμένου που επίσης νοσηλευόταν αλλά σε διπλανό θάλαμο. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, το εν λόγω άτομο φέρεται να απείλησε τηλεφωνικά στέλεχος του νοσοκομείου πως αν δεν φύγουν οι αστυνομικοί από το νοσοκομείο, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, θα προβούν σε καταστροφές.

Το ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» τελικά συνελήφθη για διατάραξη ειρήνης πολιτών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα.

Όπως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος τηλεφώνησε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την 17-11-2018 στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

| iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ