Σωστός ο Βελόπουλος”περίφραξη της διώρυγας Ισθμού Κορίνθου”…χρόνια το φωνάζει ο “Parakato” αλλά…-φωτό

91

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη περίφραξης της διώρυγας Ισθμού Κορίνθου»

Μετά το τραγικό περιστατικό, που συνέβη στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου και συγκεκριμένα, σε παντελώς αφύλακτο και άνευ μέτρων προφύλαξης σημείο, όπου και κατέληξε σε θάνατο ένα 14χρονο παιδί, την περασμένη Μεγάλη Πέμπτη, έχει προκύψει η ανάγκη να περιφραχθεί η ως άνω περιοχή. Η περίφραξη αυτή, έχει ζωτική, πλέον, σημασία για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Ισθμού, του μοναδικού αυτού σε μεγαλοπρέπεια τεχνικού έργου της Ελληνικής Επικράτειας. Είναι πραγματικά κρίμα, ένα τόσο μοναδικό τεχνικό μνημείο, το οποίο θα μπορούσε να γίνει πηγή πλούτου, να έχει παραιτηθεί στην τύχη του, από όλες τις κυβερνήσεις και από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Υπάρχουν μέτρα ασφάλειας και έχουν τοποθετηθεί ενδεικτικές προειδοποιητικές αλλά και απαγορευτικές πινακίδες στην ως άνω περιοχή, από την εταιρεία που διαχειρίζεται το ανωτέρω τεχνικό έργο;
  2.  Προτίθεσθε να μεριμνήσετε, ούτως ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και να γίνει πλήρης περίφραξη της διώρυγας της Κορίνθου, προς την μεγιστοποίηση της ασφάλειας των επισκεπτών του εν λόγω χώρου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Είναι Άξιο απορίας  πως αντέχετε τόσο θανατικό στο «Έμπα» της Πελοποννήσου στον Ισθμό, εσείς  οι εκλεγμένοι σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης.

Άλλος ένας άνθρωπος έδωσε τέλος στη ζωή του κάνοντας βουτιά στο κενό από τη γέφυρα του Ισθμού , νωρίς χθες  το μεσημέρι της Δευτέρας  .

Μια 43χρονη γυναίκα  μέσα στα προβλήματα που την απασχολούσαν, βρήκε εύκολο σημείο την αφύλακτη και εγκαταλειμμένη γέφυρα  και έκανε το απονενοημένο βήμα,  μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη λίστα του πόνου και της ντροπής.

Η σορός της άτυχης γυναίκας  ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμεναρχείου Ισθμίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της εταιρείας που διαχειρίζεται τη διώρυγα του Ισθμού, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατό της.

Κύριοι δήμαρχοι των όμορων δήμων Κορίνθου Αλ.Πνευματικέ , Λουτρακίου –Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γ.Γκιώνη,δεν πιέσατε ποτέ για να γίνουν ανάλογα έργα ανάπτυξης  και ασφάλειας στην περιοχή.

Βουλευτές του Νομού Μ.Θελερίτη-Γ.Ψυχογιέ-Γ.Τσόγκα-Χρ.Δήμα, αλήθεια  περνάτε από την γέφυρα ,γνωρίζετε την κατάσταση στον Ισθμό η κινείστε με ελικόπτερο;

Ασχοληθήκατε ποτέ με το θέμα αυτό παρ ότι  σημαντικά ρεπορτάζ  είδαν το φως της δημοσιότητας που χτυπούσαν καμπανάκι  κίνδυνου σχετικά με την ασφάλεια ; (parakato.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ