Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής: Εμείς θα συμβάλλουμε στη μάχη -Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να είμαστε αποτελεσματικοί

79

Κάλεσμα σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, καθώς και όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουν με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις -θεωρητικές και πρακτικές- και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουν, στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού, απευθύνουν Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικών Σχολών.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ σημειώνει:

«Δεν κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας στη χώρα μας. Ξέρουμε καλά ότι τα δημόσια νοσοκομεία “πάσχουν” από τη χρόνια υποστελέχωση, αφού τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό φτάνουν τις 30.000, ενώ η ΠΦΥ είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο, δεν μένουμε αμέτοχοι απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έχουμε διάθεση να συμβάλουμε πλάι στους εργαζόμενους υγειονομικούς. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη πάρει τα σωματεία τους, η ΟΕΝΓΕ, καθώς και την πρωτοβουλία συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων γιατρών που θέτουν τις υπηρεσίες τους, απαιτώντας να ενταχθούν στο σχεδιασμό μαζί με τους μισθωτούς συναδέλφους τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/NnBkL9na8SpjpdY66 – Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6986941685 (Στέφανος Κότο, Πρόεδρος ΣΦΙΑΠΘ), 6971736137 (Δημήτρης Ταξίδης, μέλος ΔΣ ΣΦΙΑΠΘ).

Επίσης, ο  Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας καλεί «κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο – 5ο – 6ο έτος, όσους βρίσκονται επί πτυχίο, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο». Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, αριθμό μητρώου και την Παθολογική κλινική στην οποία έχει ασκηθεί στο εξής email: sfia.grlamprakis@gmail.com και θα ενημερωθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Σημειώνεται επίσης ότι οι πεμπτοετείς φοιτητές χρειάζεται να αναφέρουν επιπλέον την Πνευμονολιγική κλινική και την κλινική Εντατικής Θεραπείας στην οποία έχουν ασκηθεί.

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων. Ενώ αντίστοιχο ψήφισμα θα κατατεθεί από τους εκλεγμένους της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας σε όλους τους Συλλόγους Φοιτητών της Ιατρικής.

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ