Σύλλογος Ι/Υ Κορινθίας-Καταγγέλλουμε την απόλυση 4 εργαζομένων στο Προ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου

103

Ο Σύλλογος Ι/Υ Κορινθίας καταδικάζει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Προ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Τόσο για τους μετανάστες και πρόσφυγες, όσο και για τους εργαζόμενους του κέντρου.

Το κράτος έχει παραδώσει την παροχή της αναγκαίας υγειονομικής περίθαλψης, τη ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των μεταναστών σε ιδιώτες και συγκεκριμένα στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, η οποία επιχορηγήθηκε και με περισσότερα από 7.000.000€. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είχαν προσληφθεί 1 γιατρός, 1 διερμηνέας, 5 νοσηλευτές, 3 κοινωνικοί λειτουργοί, 1 διοικητικός και 1 επισκέπτρια υγείας.

Καταγγέλλουμε την απόλυση 4 εργαζομένων(1 διερμηνέας, 2 κοινωνικοί λειτουργοί και 1 ψυχολόγος), μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες που είχαν δηλώσει εγκυμοσύνη και ήταν σε αναστολή σύμβασης κατά τη διάρκεια της οποίας απαγορεύεται να απολυθούν. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε η εταιρεία είναι η ελλιπής χρηματοδότηση από την ΕΕ, τη στιγμή που η τροποποιητική προβλέπει τη λήξη της επιδότησης στις 31-12-2022.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται στο Προ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Αυτό επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο και η πρόσφατη αυτοκτονία του νεαρού μετανάστη.

 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση επαναπρόσληψή τους.
  • Την άμεση καταβολή 2ου μισθού σε εργαζόμενους σε Προ.ΚΕ.Κ.Α, το οποίο ψηφίστηκε με ΦΕΚ στις 17/12/2019, ο οποίος έχει αποδοθεί μέχρι τον Ιούλιο 2020 και όχι έως τη λήξη τους έτους.
  • Η υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και των μεταναστών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους.
  • Να δοθούν άμεσα, όλα τα απαραίτητα χαρτιά στους πρόσφυγες ώστε να μεταβούν στις χώρες που προορισμού τους. Να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ