Σύμβαση 1.250.000 ευρώ για παρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής Κορινθίας

90

Σύμβαση προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ για παρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής Κορινθίας του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακής οδού Νο 10 Κιάτο – Διμηνιό – Μάννα και Νο32 Δερβένι – Φενεός», υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και υπηρεσιακών παραγόντων συζητήθηκαν τα έργα αναπλάσεων, τα ήδη εκτελούμενα έργα και τα προγραμματισμένα να γίνουν στην περιοχή του Ισθμού.

Επίσης, έγινε συζήτηση για το μάστερ πλαν του παραχωρημένου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια χώρου της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, ενώ προγραμματίστηκε ο καθαρισμός του εν λόγω χώρου. Εξετάστηκε ακόμα και η πορεία της μελέτης για παρεμβάσεις στο δάσος του Πευκιά, που κινδυνεύει από την διάβρωση η οποία εξελίσσεται στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου.

Εξ άλλου, προγραμματισμός υπήρξε και για τον καθαρισμό του χώρου στην Ποσειδωνία, στον οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το νέο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, καθώς και προσδιορίστηκε η διαδικασία για την εκπόνηση της σχετικής προμελέτης.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με το Δ.Σ. της εταιρείας της Διώρυγας της Κορίνθου, με αντικείμενο συζήτησης την παραχώρηση στην Περιφέρεια, προκειμένου να αξιοποιηθεί, της έκτασης που ανήκει στην εν λόγω εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ