Τέλειο κριθαρότο γαρίδας και τα μυστικά του

123

Το αγαπημένο μας Cusina di Caruso μας δίνει οδηγίες για ένα λαχταριστό κριθαρότο με γαρίδες!

Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που αρκετός κόσμος ψάχνει, αποτελώντας την πιο δημοφιλή θαλασσινή εκδοχή κριθαρότου. Και δικαίως, μια και όταν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο. Η οικεία θαλπωρή του ζυμαρικού δημιουργεί το τέλειο γευστικό φόντο για να πρωταγωνιστήσουν οι θαλασσινές αρωματικές εξάρσεις της γαρίδας συνοδευμένες από μια σύνθεση λαχανικών.

Το “όταν μαγειρευτεί σωστά” όμως, παραμένει ζητούμενο, απ’ όσο είδα, χαζεύοντας συνταγές στο ιντερνετ. Τα τρία βασικά θέματα που διαπίστωσα σ’ αυτές τις συνταγές, ήταν ο ατυχής μαγειρικός χειρισμός της γαρίδας, η υπερβολή στοιχείων στη σύνθεση και η αδυναμία να εξηγήσουν την διαδικασία του κριθαρότου επαρκώς, ώστε να διαφοροποιηθεί πλήρως απ’ τη λογική του φτιάχνουμε ένα κριθαράκι, όπως ξέραμε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό κρίνω σκόπιμο να εξηγήσω στα τρία αυτά θέματα την άποψή μου.

1Οπωροπωλεία  – Υχθυοπωλεία… Τα καλύτερα στην Κορινθία

Διαβάστε την συνέχεια στο webkorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ