Τέσσερα εξωτικά φλαμίνγκο χθες στο Ναύπλιο για διακοπές…στη Κορινθία γεμίσαμε”αρπαχτικά” φωτο

405
Φλαμίνγκο ή κοινώς κοινό φοινικόπτερο στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022. Ζει στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και τη Μέση Ανατολή. Η επιστημονική του ονομασία είναι Phoenicopterus roseus και δεν περιλαμβάνει υποείδη. Το φλαμίνγκο έχει 120-145 εκατοστά μήκος, 187 εκατοστά ύψος, άνοιγμα φτερών 140-170 εκατοστά και βάρος 3-4 κιλά το αρσενικό και 2-3,3 κιλά το θηλυκό. Έχει λεπτό σώμα και μακρόστενα πόδια και λαιμό. Το φτέρωμα στα ενήλικα άτομα είναι λευκό, όμως πολλές φορές γίνεται ρόδινο, λόγω της χρωστικής ουσίας που παίρνει από την τροφή του. Το ράμφος του είναι ρόδινο κι αυτό με μαύρο χρώμα στην άκρη. Τα νεαρά άτομα είναι σκούρα γκριζοκάστανα με λευκό ουροπύγιο και σχεδόν μαύρα πόδια. Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη "flamengo", που σημαίνει "αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας". Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη "φοινικόπτερος" σημαίνει "αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος".
Τέσσερα φλαμίνγκο επισκέφθηκαν το Σάββατο 20 Αυγούστου τον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα..

Το φλαμίνγκο ζει στους υγροβιότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υπο ήπειρο και τη Μέση Ανατολή. Η επιστημονική του ονομασία είναι Phoenicopterus roseus και δεν περιλαμβάνει υποείδη.
Το φλαμίνγκο έχει 120-145 εκατοστά μήκος, 187 εκατοστά ύψος, άνοιγμα φτερών 140-170 εκατοστά και βάρος 3-4 κιλά το αρσενικό και 2-3,3 κιλά το θηλυκό.
Έχει λεπτό σώμα και μακρόστενα πόδια και λαιμό. Το φτέρωμα στα ενήλικα άτομα είναι λευκό, όμως πολλές φορές γίνεται ρόδινο, λόγω της χρωστικής ουσίας που παίρνει από την τροφή του. Το ράμφος του είναι ρόδινο κι αυτό με μαύρο χρώμα στην άκρη.

Τα νεαρά άτομα είναι σκούρα γκριζοκάστανα με λευκό ουροπύγιο και σχεδόν μαύρα πόδια. Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamengo”, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”.

Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη “φοινικόπτερος” σημαίνει “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

πηγή-argolikeseidhseis.gr