Τέσσερις υπουργοί κινδυνεύουν με αποκεφαλισμό από τον Μητσοτάκη

78

 Απίστευτο και όμως αληθινό..Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού του εισηγούνται μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό, προκειμένου να διορθώσει τις αρρυθμίες της κυβέρνησης,  οι οποίες πλέον  δεν είναι και λίγες και προπαντός είναι πολύ εμφανείς και κοστίζουν. Το γεγονός ακόμα, ότι οι κακοί χειρισμοί  έχουν αρχίσει να καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις έχει θορυβήσει τον στενό πυρήνα του επιτελικού κράτους το οποίο  εμφανίζεται να αναζητά τρόπους για να  επαναφέρει την καλή εικόνα  της κυβέρνησης .

Τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς θεωρείται ότι μετρήθηκαν στα δύσκολα και πέρασαν κάτω από τον πήχη.

Πρώτος στην λίστα όσο και αν φαίνεται παράδοξο, βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που από εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο παρά ένα για να ανοίξει την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο υπουργός εσωτερικών «απείλησε» με παραίτηση θέλοντας να δείξει ότι δεν θα φύγει αμαχητί από την κυβέρνηση,  αφού την κίνηση του θα συνόδευε με μία αιχμηρή  δήλωση.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σε αυτή την δεινή θέση γιατί δεν υπολόγισε ότι είναι σώγαμπρος στο κόμμα της ΝΔ και στα δύσκολα λίγοι θα έπαιρναν το μέρος του. Η  κίνηση του  να υποδείξει στην Νίκη Κεραμέως ότι οι μαθητές πρέπει να φοράνε  μάσκες, ενώ λίγο αργότερα ήρθαν με δική του ευθύνη οι μάσκες « αλεξίπτωτα», πυροδότησε το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Με δεδομένο μάλιστα  ότι η υπουργός Παιδείας  έχει τον τρόπο της –τον πολύ θρησκευόμενο- για να επιβιώνει στην κυβέρνηση παρά τα φάλτσα που κάνει,  έφερε τον Τάκη  Θεοδωρικάκο σε ιδιαίτερα στρέφοντας όλο το Μέγαρο Μαξίμου εναντίον του.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, γιατί ο Πρωθυπουργός έδειξε να παίρνει το μέρος της Νίκης Κεραμέως και έτσι φτάσαμε στο παραπέντε  της παραίτησης, προκειμένου να αποφύγει την αποπομπή. Κανείς φυσικά δεν γνωρίζει αν όλα αυτά έφεραν και την ευτυχώς μικρή αδιαθεσία της υγείας του…

Ο δεύτερος υπουργός που βρίσκεται στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, είναι ο υπουργός Μεταφορών  Κώστα Καραμανλής, ο οποίος εμφανίζεται να μην έχει κάνει τίποτα προκειμένου να υπάρξουν σωστά μέτρα για την μετακίνηση των πολιτών στα ΜΜΕ.

Ο ίδιος ο υπουργός ρίχνει την ευθύνη στον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν δίνει τα χρήματα για να ενοικιαστούν ή να αγοραστούν λεωφορεία. Το θέμα Καραμανλή δεν είναι ωστόσο καθόλου εύκολο, καθώς ο γόνος της οικογενείας του ιδρυτή της ΝΔ έχει δίπλα του και έναν αριθμό βουλευτών της Καραμανλικής πτέρυγας, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υπερψήφιση των μνημονίων συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά του κυβερνώντος κόμματος,  λένε ότι οι Καραμανλικοί βουλευτές, είναι οι πλέον επίφοβοι για να μην ψηφίσουν τις συμφωνίες, καθώς είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τρίτος υπουργός ο οποίος απασχολεί ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο υπουργός υγείας  Βασίλης Κικίλιας,  καθώς όπως λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχει κάνει τίποτα για να καλυτερεύσει την εικόνα των νοσοκομείων από το τέλος της καραντίνας και μετά. Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας υπενθυμίζει με όλους τους τρόπους ότι στον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε και του πήρε όλες τις αρμοδιότητες- και ειδικά το θέμα των ΜΕΘ – και τις έδωσε στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Πάντως, ο Βασίλης Κικίλιας έχει έναν φύλακα άγγελο – είναι στενός φίλος ενός μεγάλου οικονομικού παράγοντα της χώρας-  γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως εάν μπορούσε θα τον είχε» φάε»ι  από την κυβέρνηση ….χθες.

Το άλλο μεγάλο θέμα έχει το όνομα της Νίκης Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας εμφανίζεται να έχει δημιουργήσει τον χαμό στην Παιδεία, καθώς και αυτή δεν έκανε καμία κίνηση για να είναι πιο ασφαλή τα παιδιά και οι καθηγητές μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές. Η υπουργός Παιδείας έχει ωστόσο δυο μεγάλα αβαντάζ. Την άριστη προσωπική της σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις στενές της σχέσεις με την εκκλησία. Άρα παρά τα προβλήματα που κουβαλάει η υπουργός θα μετακινηθεί  σε άλλο υπουργείο μόνο με τις ευχές της εκκλησίας,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ