“Ταμπουρώθηκε” 3 χρόνια στην Αρκαδία και στο “παρά 5”…! ξαναθυμήθηκε την Κορινθία ο Τατούλη…

94

Σε αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο Πέτρος Τατούλης τον τελευταίο καιρό σε μια από τις τελευταίες κινήσεις διαπράγματευσης ώστε να εξασφαλίσει το χρίσμα της Ν.Δ. για τις Περιφερειακές εκλογές του Μαίου.

1. Η παρέμβαση Δήμα

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το “χρίσμα” για την Περιφέρεια θα πάει για τον Οκτώβριο και ο Πέτρος δεν είναι το φαβορί. Βέβαια, ας κρατήσουμε και μια “πισινή”, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ειδικά στην πολιτική.

Η δήλωση πάντως του Χρ. Δήμα, βουλευτή Κορινθίας, για τις προθέσεις της Ν.Δ. απέναντι στον Περιφερειάρχη, φαίνεται ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίαούτε ως προς το μήνυμα, ούτε ως προς το χρονικό σημείο. Ο νεαρός βουλευτής Κορινθίας, δεν θα άνοιγε εύκολα το στόμα του για να κάνει δηλώσεις χωρίς να γνωρίζει τα δεδομένα.

2. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα και η ακύρωση των άλλων

Το αξύμωρο βέβαια είναι ότι από την άλλη πλευρά, ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να συνεχίσει το “σερί” του με την ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η επικοινωνιακή αντεπίθεση (που φαίνεται να πραγματοποιείται κυρίως στην Κορινθία) εστιάζει στην ακύρωση άλλων υποψηφιοτήτων από το χώρο της Ν.Δ. (όπως του Π. Νίκα) για να επικρατήσει και πάλι η δική του.

Ως ανεξάρτητου φυσικά.

Για παράδειγμα, διαβάσαμε πρόσφατα ανυπόγραφο άρθρο-άποψη (με άποψη, αλλά ανυπόγραφο) σε Κορινθιακή ιστοσελίδα (που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει το σημείο αντεπίθεσης του Πέτρου στην Κορινθία) όπου με λίγα λόγια μας λέει ότι οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και αφήνει να εννοηθεί ότι αυτός είναι ο κατάλληλος.

Δεν είμαστε σίγουροι ποιος (ή μάλλον ποια) έγραψε το άρθρο, απλά θα πούμε ότι τέτοιες τακτικές έχουμε ξαναδει στο παρελθόν. Δεν θα τις συνιστούσαμε στην παρούσα φάση διότι πλέον είναι εύκολα αντιπληπτέςκαι δεν πιστεύουμε ότι πλέον είναι και το ίδιο αποδοτικές σε σχέση με το 2014.

3. Το πρόβλημα με την υποψηφιότητα Τατούλη

Το πρόβλημα με την υποψηφιότητα του Π. Τατούλη είναι απλό. Θα παρακάμψουμε τις εσωκομματικές “τρικλοποδιές” που στην τελική ανάλυση είναι θέμα .. εσωκομματικό.

Για τον απλό κόσμο όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν έπραξε αυτά που υποσχέθηκε. Έχει χάσει την αξιοπιστία του. Αυτό πιθανότατα να μην τον νοιάζει αφού και αυτός, όπως όλοι οι πολιτικοί, αρέσκονται σε πολλούς και ευφάνταστους λόγους αλλά λίγες πράξεις διότι τα “μεγαλεπήβολα σχέδια”ειδικά στην Ελλάδα και ειδικά με το Δημόσιο είναι ανέφικτα..

Ο Πέτρος γνωρίζει τι είναι εφικτό αλλά όπως όλοι οι πολιτικοί γνωρίζει ότι ο κόσμος θέλει και λίγο “παραμύθι” ή για να το πούμε πιο κουλτουριάρικα, θέλει ένα “αφήγημα”. Και δυστυχώς τα “αφηγήματα” τελειώσανε. Τι να πεις τώρα;

Πιθανολογούμε πάντως, ότι αυτή η τακτική αποδόμησης όποιου προσώπου ακούγεται η πάρει τελικά το “χρίσμα” της Ν.Δ. θα πάει μέχρι τέλους. Του όποιου τέλους.

4. Ο Τατούλης και η Κορινθία

Ο Τατούλης έχει αυτό το χάρισμα να σου λέει φράσεις που σου εντυπώνονται χωρίς απαραίτητα να τις αιτιολογεί καταλλήλως ή να αναφέρει σχεδιασμούς που ενώ ξέρεις ότι δεν θα συμβούν ταυτόχρονα σε βάζει και στη σκέψη “λες να το κάνει;”. Ακούς “πύλη της Πελοποννήσου” και λες “τι είπε τώρα ο άνθρωπος”

Ο Περιφερειάρχης λοιπόν έταξε πολλά το 2014 για την Κορινθία. Ακούσαμε για το φράγμα του Ασωπού, ακούσαμε για την μετατροπή του Ισθμού σε “πύλη της Πελοποννήσου”.  Αυτά και άλλα ακούσαμε αλλά δεν τα είδαμε. Δεν υπήρξε ούτε ένα μέρος από την Κορινθία στον τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης βέβαια ως καλός βετεράνος και “βιρτουόζος” της πολιτικής που είναι , όταν πιθανώς ερωτηθεί γι’ αυτά να παραπέμψει στα “βρώμικα” ΜΜΕ που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, κλπ. κλπ. Απάντηση επί της ουσίας όμως είναι δύσκολη να υπάρξει. Διότι οι υποσχέσεις αθετήθηκαν.

Αφού τελικά δεν μπόρεσε να κάνει τα μεγάλα που υποσχέθηκε προσπαθεί τώρα να “ρεφάρει” με μικρότερα αλλά το χρονικό σημείο είναι μάλλον καθυστερημένο. Ίσως πίστευε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον επόμενο Νοέμβριο και άρα τα όποια έργα ανακοινώνονται τώρα είναι ουσιαστικά “προεκλογικά” με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Για παράδειγμα σε ανάρτηση Κορινθιακής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας διαβάζουμε για μια σειρά έργων στο νομό ως “ολοκληρωμένο σχέδι. Εμείς ξέρουμε ότι ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να έχει ταυτότητα, κατεύθυνση, στόχους και εξυπηρετούμενους σκοπούς.

Αυτό που είδαμε ήταν το αράδιασμα έργων “ατάκτως ερριμμένων” και αυτό που δεν ειπώθηκε ήταν αυτά τα έργα ποιους σκοπούς εξυπηρετούν.Θα αναδείξουν το νομό ως τουριστική, βιομηχανική, αγροτική ή άλλη περιοχή; Σε συνεννόηση με ποιους γίνεται αυτό; Σε τι αποσκοπούν;

Δείτε πάντως και πάλι την ίδια τακτική που σημειώναμε και προηγουμένως. Μεγαλεπήβολος τίτλος. “Ολοκληρωμένο σχέδιο” σου λέει. Τώρα τι γίνεται πραγματικά μέσα στο σχέδιο ή αν όντως υπάρχει δεν έχει σημασία. Οι περισσότεροι έτσι κι’ αλλιώς πιθανότατα να βαριούνται να διαβάζουν όλα τα bullets.

5. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης επί 3 χρόνια “ταμπουρώθηκε” στην Αρκαδία και 9 μήνες προ εκλογών ξαναθυμήθηκε την Κορινθία. Αν κρίνουμε από τη χρονική συγκυρία οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Η Περιφέρεια έχει ανάγκη από μια διοίκηση που δεν τάζει “λαγούς”, αξιόπιστη, πιο ανοιχτή και πιο ενεργή και σίγουρα όχι μια που άλλα λέει και άλλα κάνει, που χαράζει ρεαλιστικές κατευθύνσεις και δεν ασχολείται μόνο με έναν νομό.

Ίσως πάλι η Αρκαδία θα έπρεπε να ανακηρυχθεί Περιφέρεια από μόνη της ώστε η Κορινθία και κάποιοι άλλοι νομοί δουν το φως του ήλιου.

πηγή-isthmos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ