Τατούλης”Πόσο στοιχίζει η “προεκλογική συμφωνία” Νίκα – Μπένου”…? είναι μεγάλος ο καημός είναι μακρύς ο πόνος…!

136

 Απόλυτη δικαίωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, σε ότι αφορά το «προμελετημένο έγκλημα» – συμμαχία Νίκα – Μπένου, είναι το συμπέρασμα των ανακοινώσεων του κ. Μπένου σχετικά με το “Διάζωμα” και το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Μορέας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Αφού ο κ. Μπένος όψιμα θυμήθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κατά την παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε μέρος της αλήθειας της προεκλογικής συμφωνίας Νίκα – Μπένου σε ένα δυνατό “deal” με πρόσχημα τη δήθεν ανάδειξη του πολιτισμού.

Πολύ γλαφυρά τα όσα ακούστηκαν για την πολιτιστική διαδρομή και το πρόγραμμα, πολύ … συναίσθημα και πολύ προπαγάνδα.

Οι εμπνευστές της συμφωνίας αυτής όμως, δεν αποκάλυψαν τίποτα για την ταμπακιέρα.

Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το πρόγραμμα “Μορέας” του κ. Μπένου και του κ. Νίκα;

Ποιός θα είναι ο δικαιούχος και ποιός ο φορέας υλοποίησης

Ποια διαγωνιστική διαδικασία θα ακολουθηθεί;

Πάγια θέση της Περιφερειακής αρχής και του Πέτρου Τατούλη είναι ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να διαχειρίζεται από ιδιώτες, Μ.Κ.Ο. ή όποιους άλλους θέλουν να εμφανίζονται ως “εθελοντές”, ενώ το μόνο τους ενδιαφέρον είναι να διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα.

Στη νέα περιφερειακή περίοδο ο Πέτρος Τατούλης και η παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” θα υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και δεν θα επιτρέψουν το σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό της Πελοποννήσου να μετατραπεί σε οικονομικό όφελος Μ.Κ.Ο. ή ιδιωτικών συμφερόντων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη επιτροπή παρακολούθησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το συνολικό του έργο στον πολιτισμό ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ σε απόλυτη συνεργασία με τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, χωρίς ούτε ένα ευρώ να έχει δοθεί σε Μ.Κ.Ο. ή «ευαίσθητους ιδιώτες» που έχουν ως προκάλυμμα την πολιτιστική τους ευαισθησία, αλλά ουσιαστική τους επιδίωξη είναι να μετατρέψουν τον πολιτισμό σε “business”.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η άποψη που διατύπωσε ο κ. Μπένος και για τα προγράμματα χωρικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προγράμματα που ο Πέτρος Τατούλης δημιούργησε εκ του μηδενός, που ο ίδιος εξασφάλισε εκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα τα διαχειριστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές.

Ο κ. Μπένος ωστόσο δήλωσε ότι τα προγράμματα αυτά χρειάζονται «ομπρέλα».
“Πόσο στοιχίζει αυτή η ομπρέλα και ποιος θα την κρατάει;”

Σ.Σ.Η φωτογραφία ανήκει στην εφημερίδα   Θάρρος της Μεσσηνίας   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ  

Κοινό όραμα για την Πελοπόννησο έχουν Τατούλης και Μπένος!

  • Τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με σημείο αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου αποφάσισαν  από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.

    Ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Μπένος από την πλευρά του δήλωσε «με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη έχουμε κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της» και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάθε δυνατή συνδρομή γιθα την ευόδωση ενός τέτοιου προγράμματος «το οποίο ως σκοπό έχει τη διασύνδεση των μνημείων με την τοπική και περιφερειακή οικονομία».

    Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης από την πλευρά του δήλωσε ότι «το διεθνές κύρος του κ. Μπένου σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Πελοποννήσου και την εξωστρέφεια που ως Περιφέρεια έχουμε αναπτύξει έχουν ως  αποτέλεσμα τη δυναμική μας παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός αυτό προσδίδει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως πολλάκις έχω επισημάνει στην Πελοπόννησο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο μας, χωρίς να περιμένουμε κανένα να μας σώσει».

    Βασική κατεύθυνση του προγράμματος είναι η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σε όλη την Πελοπόννησο, οι οποίες θα ενώσουν τα αρχαία θέατρά της, αξιοποιώντας παράλληλα τον τουριστικό και αναπτυξιακό τους χαρακτήρα, μέσω της διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ