Τατούλη σε Νίκα: “Ντροπή να λέτε ότι εκλιπαρούμε εμείς για το χρίσμα. Επτά φορές ήρθε ο Μητσοτάκης και σας πήρε από το χέρι”

986

Κατά τη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου, ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε … «εντυπωσιάστηκα που είπε ο κ. Δήμαρχος ότι τίποτα δεν έχει γίνει και όλα έχουν καθυστερήσει. Στην αρχή ζούσε στο πεδίο της αισιοδοξίας. Εξ αρχής κινήθηκαν τα πράγματα σε μια διαδικασία λάθους, σε μια διαδικασία εμπιστοσύνης που αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε και από τις δύο πλευρές. Κι αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την Μεγαλόπολη.

Κι επειδή κατηγορηθήκαμε από τον Περιφερειάρχη τι έγινε τα προηγούμενα δέκα χρόνια για το λινγιτόσημο, είμαστε υπερήφανοι για το έργο που κάναμε. Και δεν μπορεί να μιλάει κανείς που δεν έχει καμία συμμετοχή στη διεκδίκηση αυτού του πόρου.

Ο κ. Περιφερειάρχης δραπέτευσε για να πάει στην προβολή μιας κινηματογραφικής ταινίας, γράφοντας στα παλιά των υποδημάτων του το περιφερειακό συμβούλιο.

Ήρθε και μας είπε πάλι για αδιαφάνεια. Για ποια αδιαφάνεια θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης, όταν ο ίδιος αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της αδιαφάνειας στη διοίκηση της Περιφέρειας;

Λέτε ότι ελπιπαρούμε εμείς για το χρίσμα. Ντροπή. Επτά φορές ήρθε ο Μητσοτάκης. Και σας πήρε χέρι με χέρι. Μην μιλάτε για αυτό τον τρόπο. Μην ξύνετε πάλι πληγές. Αν εμείς είχαμε στόχο να γίνουμε πρωθυπουργοί, θεμιτό είναι  σε μια δημοκρατία. Γιατί είχαμε μια πολιτική διαδρομή του ρίσκου, της ευθύνης και της ρήξης.

Με αυτά που λέτε, δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να δείχνετε ότι είσαστε ένα απεριόριστο γιουσουφάκι της Κυβέρνησης. Διότι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί είναι θεσμοί υπερηφάνειας, είναι το προπύργιο της Δημοκρατίας.

πηγή-kalimera-arkadia.gr